DK Nyt

Enigt Folketing klar med genåbningsplan

Offentligt ansatte i Midtjylland, Syddanmark og Nordjylland kan komme fysisk tilbage på arbejdspladsen, mens grænserne åbnes for 'anerkendelsesværdige formål', og flere kulturelle tilbud må åbne straks.
20. MAJ 2020 23.50
TEMA: Corona

FOLKETINGET: Alle Folketingets partier er blevet enige om en aftale om en udvidelse af genåbningens fase to af coronakrisen. Den betyder blandt andet, at den fysiske tilstedeværelse i den offentlige sektor genoptages i Region Midtjylland, Syddanmark og Nordjylland, viser aftalen.

Den betyder også, at regeringen har besluttet at udvide listen over anerkendelsesværdige formål for indrejse i Danmark fra på mandag 25. maj. Eksempelvis må udlændinge, som ejer et sommerhus i Danmark, fra 25. maj indrejse i Danmark. Kulturinstitutioner som museer, teatre, biografer og zoologiske haver får lov til at åbne straks. Det viser en aftale mellem Folketingets partier.

Det er resultatet af onsdagens lange forhandlinger mellem partierne, som begyndte klokken 12.30 og sluttede kort før midnat. Museerne, teatrene og de zoologiske haver var egentlig sat til at skulle indgå i fase tre af genåbningen af samfundet under coronakrisen. Denne fase begynder fra 8. juni. Samtidig viser aftalen også, at gymnasieelever kommer tilbage før sommerferien.

På grund af de positive tal for smitte med coronavirus i den seneste tid bliver gruppen, der har været lukket siden midt i marts, i stedet en del af den udvidelse af den igangværende fase to, som partierne onsdag har aftalt.

Flere partiledere var hurtige på tasterne, efter aftalen blev indgået.

Ritzau / ibs

 

https://www.dknyt.dkartikel/folketinget-er-enige-om-udvidet-genaabning-af-fase-to