DK Nyt
Folkemødet på Bornholm slår igennem

Folkemødet på Bornholm slår igennem

177 partier, virksomheder, medier og organisationer står for events i år - langt over en fordobling i forhold til premieren i fjor
7. MAR 2012 9.08

BORNHOLM: Når Bornholm fra torsdag den 14. juni til søndag den 17. juni inviterer til Folkemødet 2012 i havnebyen Allinge vil en stor andel af den samlede danske beslutningskraft være til stede på øen.

Statsministeren deltager. Oppositionslederen har meldt sin ankomst. Læg dertil en perlerække af ministre, diskussionslystne lands- og lokalpolitikere, ordrige mediefolk, højtprofilerede samfundsdebattører, organisationsfolk med skarpe meninger, indflydelsesrige erhvervsfolk og mange, mange andre.

Allerede nu kan Bornholms Regionskommune, der arrangerer Folkemødet 2012, konstatere, at den anden udgave af den politiske festival bliver langt større end premieren i fjor. 177 partier, organisationer, medier og virksomheder har meldt sig som arrangører af events enten i form af debatter, seminarer og workshops eller andet, lyder det fra regionskommunen.

Desuden har samtlige Folketingets partier booket tid til deres partiledere på Folkemødets hovedtalerstol. Til sammenligning deltog der i 2011 i alt 72 organisationer, partier og virksomheder som arrangører.

Borgmester Winni Grosbøll (S) tolker den massive interesse som et udtryk for, at det på blot et år er lykkedes Bornholm Regionskommune at slå igennem med Folkemødet som en ny betydningsfuld debatarena i det danske demokrati.

- Allerede sidste år var der masser af sjove, spændende, skæve, seriøse og kreative arrangementer, og den absolutte top fra det politiske liv og organisationerne var med. Og i år bliver det endnu større. Folkemødet er blevet den nye debatarena for politikere, organisationer og borgere, som vi helt fra begyndelsen har ønsket at skabe, siger hun.

Der er åbent for tilmelding af events helt frem til Folkemødets start - hvis eventen skal med i den officielle programavis, er sidste frist dog 15. maj.

Både Thorning og Løkke deltager igen
Både Helle Thorning-Schmidt (S) og Lars Løkke Rasmussen (V) deltog i fjor. Og selv om Thorning nu er statsminister og Løkke er leder af oppositionen, så har de begge meldt deres ankomst til den anden udgave af den politiske festival.

Avisen Kommunen er Folkemødets mediepartner og producerer Folkemødets officielle programavis.

https://www.dknyt.dkartikel/folkemoedet-paa-bornholm-slaar-igennem