DK Nyt
Folkemødet lægger op til corona-begrænset udgave i 2021
Allinge og Cirkuspladsen bliver centrum for begivenhederne igen i 2021, slår Folkemødet fast.
Foto: Nils Meilvang, Ritzau Scanpix

Folkemødet lægger op til corona-begrænset udgave i 2021

Mere plads, færre arrangementer, deltagertilmelding og en virtuel overbygning er blandt de muligheder, der arbejdes med.

BORNHOLM: For faste deltagere på Folkemødet i Allinge kan det være svært at forestille sig en udgave uden en vrimmel af mennesker, men det er netop, hvad Foreningen Folkemødet gør som en af de mulige varianter næste år. Samtidig aflives søndagen endeligt som folkemødedag.

I år tog coronaen Folkemødet på sengen, så alt måtte aflyses, næste år er man forberedt og insisterer på, at der bliver en eller anden slags arrangement i Allinge i juni 2021. Omfang og udførelse har man udtænkt en række modeller for, og hvilken det bliver, besluttes til marts.

De parametre der arbejdes med, er

  • at lade Folkemødet brede sig over et større areal/nye nærområder
  • at begrænse antallet af fysiske arrangementer
  • at øge afstandene mellem events
  • at indføre fastepladser og zoneinddeling
  • at indføre deltagertilmelding og loft over publikumsstørrelse
  • at give Folkemødet en virtuel overbygning

Mixet af disse og andre muligheder, man måtte komme i tanker om senere, er det der bliver besluttet endeligt til marts. Under alle omstændigheder er Allinge fortsat centrum for begivenhederne, siger Bornholms borgmester Winni Grosbøll (S) på Folkemødets hjemmeside.

- Allinge og Bornholm er Folkemødets hjerte, og det vil det også være i 2021 og fremover. Det er vigtigt at slå fast, siger hun.

I praksis vil det blandt andet komme til udtryk ved, at partiledertaler, debatter og uddeling af Dialogprisen foregår fra hovedscenen og med tv-dækning som vanligt. I et normalt år ville der desuden allerede nu foreligge en plan for, hvilke pladser der ville være for arrangørerne at vælge imellem og have ønsker til, men coronauvisheden umuliggør en så langsigtet planlægning dennne gang.

Åben tilmelding fra i dag

Tilmeldingen for teltholdere og arrangører åbner i dag, men med mulighed for at annullere tilmeldingen frem til 1. marts 2021, der er skæringsdato for at fastlægge de endelige rammer for næste års Folkemøde.

- På nuværende tidspunkt ved ingen, hvordan situationen ser ud til sommer næste år. Derfor beder vi vores samarbejdspartnere om at vise forståelse for de særlige omstændigheder, siger Foreningen Folkemødets formand Vibe Klarup, med tilføjelsen, at Folkemødet "har mødt overvældende opbakning og forståelse for den situation, vi befinder os i".

Folkemødet, i hvilken udgave det nu bliver, holdes næste år fra torsdag 17. juni til lørdag 19. juni. Men altså ikke søndag, hvorved de senere års bevægelse væk fra søndagen nu er ført til ende.

 

https://www.dknyt.dkartikel/folkemoedet-laegger-op-til-corona-begraenset-udgave-i-2021