DK Nyt
Folkemødet klar til at indrette sig efter eksperters retningslinjer
Folkemødet kommer formentligt til at se væsentligt anderledes ud til sommer, hvor arrangørerne er klar til at sektionsinddele deltagerne for at imødekomme ekspertanbefalinger.
Foto: Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix

Folkemødet klar til at indrette sig efter eksperters retningslinjer

Folkemødet er klar til at sektionsinddele deltagerne på sommerens møde for at imødekomme ekspertsgruppes anbefalinger.
25. APR 2021 13.15

Fredag kom regeringens ekspertgruppe med en række anbefalinger vedrørende store begivenheder som for eksempel Folkemødet på Bornholm. 

Anbefalingerne fra eksperterne skitserede forskellige åbningsanbefalinger for arrangementer med op til 10.000 deltagere.

I alle scenarier skal deltagerne inddeles i sektioner. Men det man klar til på Folkemødet, lyder det fra Camilla Laudrup, der er direktør for Foreningen Folkemødet. 

- Vi har brugt meget tid på at forberede forskellige scenarier, om hvordan man sikkerhedsmæssigt forsvarligt kan lave Folkemødet også sektionsopdelt. Det kan vi sagtens håndtere. Vi er klar til at trykke på knappen, så snart politikerne beslutter nogle restriktioner for os, siger hun til TV2 Bornholm

Camilla Laudrup oplyser, at man allerede inden eksperternes anbefalinger kom har været i tæt kontakt med myndighederne for at kunne gøre det muligt at holde Folkemøde i 2021.

Uvist hvornår politikerne melder ud

Det vides ikke, hvornår politikerne vil beslutte de endelige retningslinjer for store arrangementer i den kommende sommer.

Der kan dog gå lidt tid endnu, før der kommer klart svar på, om anbefalingerne fra sundhedsmyndighederne rent faktisk bliver til regler fra politikerne.

- Rapporten er lige blevet sendt ud, så nu skal vi alle have god tid til at læse den, sagde kulturminister Joy Mogensen (S) fredag til TV2.

Ved seneste Folkemøde lagde 45.000 mennesker vejen forbi Bornholm.

 

 

https://www.dknyt.dkartikel/folkemoedet-klar-til-at-indrette-sig-efter-eksperters-retningslinjer