DK Nyt
Folkemødet får ny direktør
Camilla Laudrup er ny direktør for Foreningen Folkemødet fra 15. august.
Foto: Pelle Rink

Folkemødet får ny direktør

Foreningen Folkemødet har været hos DR for at finde sin nye direktør.

BORNHOLM: Folkemødet har fundet sin nye direktør. Det bliver Camilla Laudrup, der skal stå i spidsen for afholdelse og udvikling af Folkemødet samt ledelsen af Folkemødesekretariatet i Allinge. Det oplyser Folkemødet.

Hun kommer fra en stilling som sekretariatsleder i DR, hvor hun har ledet nogle af DR's største partnerskabsevents og borgerinvolverende projekter, senest det prisvindende projekt 'ultra:bit' om børn og unges digitale dannelse. Hun har også stået i spidsen for DR's deltagelse på Folkemødet.

- Folkemødet er for mig en af de vigtigste begivenheder for vores demokratiske debat i Danmark. Det er måske vigtigere end  nogensinde, at vi har tillidsfulde møder mellem mennesker med vidt forskelligt syn på samfundets udfordringer og bud på løsninger. Jeg ser frem til – sammen med Folkemødets bestyrelse, sekretariatet i Allinge og Folkemødets mange samarbejdspartnere – at fortsætte med at udvikle de bedste rammer for den demokratiske samtale, siger Camilla Laudrup.

Folkemødet mindsker afstand

Det er en enig Folkemøde-bestyrelse, der står bag ansættelsen, og borgmester Winni Grosbøll (S) glæder sig til samarbejdet og mener, der er fundet den helt rigtige til posten.

- Folkemødet er startet med et ønske om at mindske afstanden mellem borger og beslutninger. At vi gennem samtalen kan blive klogere på hinanden og kan mindske skel. Derfor er det så utrolig vigtigt, at vi hele tiden udvikler os og finder nye formater for den demokratiske samtale, siger borgmesteren.

Camilla Laudrup er uddannet cand.scient.pol med diplom i ledelse, og hun er gift og mor til to. Hun tiltræder stillingen 15. august. Næste år holdes Folkemødet 17.-20. juni.

Folkemødets tidligere direktør Mads Akselbo Holm sagde i april sin stilling op med fratrædelse 30. juni 2020. Han havde været direktør for Foreningen Folkemødet siden 2017, da Folkemødet for første gang blev afviklet uden for kommunalt regi.

ibs

https://www.dknyt.dkartikel/folkemoedet-faar-ny-direktoer