DK Nyt
Folkemødet bliver til noget i 2021
Allinge, Folkemødet på Bornholm 2019.
Foto: Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix

Folkemødet bliver til noget i 2021

En bevilling på knap tre mio. kr. sendes afsted til coronavenlig udgave af årets Folkemødet på Bornholm.

BORNHOLM: Et politisk flertal i Folketinget har aftalt at imødekomme en anmodning fra Foreningen Folkemødet og sender derfor 2,9 mio. kr. til Bornholm, så der kan afholdes en coronavenlig udgave af årets folkemøde. Foreningen har selv skaffet størstedelen af de 12,5 mio. kr., som den har brug for.

- Den økonomiske støtte er med til at redde Folkemødet 2021 og gør det muligt for os at skabe samtaler på tværs af borgere, politikere, civilsamfundsorganisationer og erhvervslivet, siger bestyrelsesformand Vibe Klarup i en pressemeddelelse.

Det betyder, at der i år vil blive en fysisk lokation i Allinge, men flere digitale debatter til at følge med i hjemmefra. Årets tema bliver "Ideernes Folkemøde", hvor tanken er at udvikle idéer til, hvordan det danske samfund kan genstartes efter corona.

Efter planen skal Folkemødet 2021 finde sted den 17.-19. juni 2021, hvor et universitet skal følges arrangementet, så der kan indsamles forskningsmæssige resultater til deling med andre, sådan at Folkemødet kan være med til at skabe og udveksle koncepter, der kan bruges uanset restriktioner.

- Det er utroligt vigtigt, at vi får et samlingspunkt om politik, der også er uden for Christiansborg. Det bliver et koncept, der kan følges forskningsmæssigt, og som dermed kan skaleres til andre begivenheder, så længe corona er her, siger kulturminister Joy Mogensen (S).

Ritzau / eo

https://www.dknyt.dkartikel/folkemoedet-bliver-til-noget-i-2021