DK Nyt
Fokus på hjemvendte soldater

Fokus på hjemvendte soldater

Kommunale sagsbehandlere på kursus i at arbejde med krigsveteraner
14. MAR 2011 8.20

En del af de hjemvendte soldater fra krigene i Balkan, Irak og Afghanistan lider af PTSD eller posttraumatisk stress Et nyt kursus skal skabe øget fokus på de udfordringer, det giver, når soldaterne kommer i kontakt med myndighederne.

- Der er tale om et meget følsomt område. De soldater, vi taler om, har været ude for en række alvorlige situationer. Derfor er det vigtigt, at vi har de rette værktøjer til at hjælpe dem, siger rådgiver Mette Andersen fra Ringkøbing-Skjern Kommune.

Soldater med PTSD lider af flashbacks og mareridt, hvor de igen og igen genoplever de svære situationer, de har været involveret i.

På kurset vil Yvonne Tønnesen, der er konsulent på psykiske efterreaktioner i Hærens Konstabel- og Korporalforening, fortælle om, hvordan man "tackler" hjemvendte soldater. Hun vil blandt andet fortælle om foreningens erfaringer med forskellene på PTSD udviklet hos Balkan-veteraner og veteraner fra Danmarks engagement i Irak og Afghanistan.

PTSD
Yvonne Tønnesen kommer også ind på, hvad man skal lægge mærke til hos tidligere veteraner, og hvordan man som sagsbehandler eller politibetjent spotter dem.

- Vi har en stor udfordring i at skabe nogle trygge rammer for de soldater, der lider af PTSD. En af følgerne af sygdommen er et stærkt ubehag ved situationer, der på den ene eller anden måde minder om de situationer, de har været ude i. Vi skal blive bedre til at genkende dem og de situationer, de har det svært med, siger Mette Andersen.

Kurset arrangeres af PSP-gruppen, som består af personale fra Ringkøbing-Skjern Kommunes socialområde, Regionspsykiatrien, Politiet og Kriminalforsorgen.

https://www.dknyt.dkartikel/fokus-paa-hjemvendte-soldater