DK Nyt
Første region klar til hjemmevaccination
Fra fredag åbner Region Hovedstaden op for hjemmevaccinationer for nogle ældre eller svage borgere.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Første region klar til hjemmevaccination

Fra fredag kan borgere i Region Hovedstaden, der ikke selv kan komme ud, blive vaccineret i eget hjem.

HOVEDSTADEN: Nogle borgere kan have meget svært ved at komme hen til de steder, hvor de kan vaccineres for corona. Fra fredag 5. marts giver Region Hovedstaden derfor som det første sted i landet muligheden for at blive vaccineret i eget hjem. 

Muligheden gælder for vaccinationsgrupperne 2 og 3, der er borgere over 85 år eller borgere over 65 år, der modtager praktisk hjælp og pleje. Men for at få vaccinen hjemme i egen bolig, skal man have meget svært ved at komme hen til vaccinestederne, som hvis man fx er sengeliggende.

Denne form for vaccine er ikke mulig selv at bestille digitalt eller ved en opringning. Indsatsen sker i et samarbejde mellem regionen, kommunerne og de praktiserende læger. De borgere, der vil få nytte af hjemmevaccinering, vil blive kontaktet af kommunen efter at være blevet visiteret.

Borgerne i regionen er de første, der får muligheden, men det er meningen, at tilbuddet skal rulles ud i alle regioner. Regionsrådsformand i Hovedstaden Sophie Hæstorp Andersen (S) kalder indsatsen vigtig.

- Med en håndholdt indsats sørger vi nu for, at nogle af de allermest sårbare borgere får mulighed for at blive vaccineret, så de også bliver beskyttet mod et alvorlig sygdomsforløb. Det er afgørende for den samlede vaccinationsindsats, at vi også får vaccineret sengeliggende borgere i eget hjem, siger hun.

mh

https://www.dknyt.dkartikel/foerste-region-klar-til-hjemmevaccination