DK Nyt
Første danskere får coronavaccine søndag
Kølevogne fragter vaccinen fra Pfizer i Belgien til de europæiske lande, bl.a. Danmark.
Foto: Johanna Geron, Reuters/Ritzau Scanpix

Første danskere får coronavaccine søndag

Plejehjemsbeboere på fem plejehjem landet over bliver de første. Danmark indkøber ekstra vacciner.
23. DEC 2020 14.40
TEMA: Corona

De første danskere vaccineres søndag den 27. december på plejehjem i alle fem danske regioner. Det oplyser sundhedsminister Magnus Heunicke (S) onsdag på et pressemøde.

Vaccinationerne begynder kl. 9 om morgenen. Magnus Heunicke fortæller, at vaccinationerne vil blive foretaget stort set simultant i regionerne.

Det er i alt fem plejehjem, hvor beboerne får de første danske vaccineskud.

Det drejer sig om Kærbo i Ishøj, Blomstergården i Slagelse, Birkebo i Aalborg, Ankersgade I Aarhus og Ældrecenter Øst i Odense.

Statens Serum Institut modtager de første vaccinedoser lørdag. Her ankommer i alt 9.750 doser i første omgang, der derefter sendes ud til regionerne.

Ugen efter ventes der at blive leveret tæt på 40.000 doser, mens der i ugerne efter vil komme knap 48.000 doser om ugen.

Køber flere doser

Magnus Heunicke oplyste også på pressemødet, at Danmark har lagt billet ind på at købe yderligere 2,6 millioner doser af Pfizer og BioNTechs coronavaccine.

Danmark har allerede en aftale om at modtage vacciner fra Pfizer og BioNTech, så 1,5 millioner danskere kan vaccineres. Der er også mulighed for at tilkøbe vaccinedoser til yderligere en halv million.

De nye aftale er indgået uden om EU, der ellers har stået for at lave forhåndsaftaler med selskaber, der prøvede at udvikle en coronavaccine.

Også Tyskland er gået solo og har købt flere vacciner uden om EU. Tyskland har købt 30 millioner doser af vaccinen. De står også til at modtage 55,8 millioner doser fra EU-aftalen.

Ritzau / ak

https://www.dknyt.dkartikel/foerste-danskere-faar-coronavaccine-soendag