DK Nyt

Fodbold-bevillinger sprænger forligskreds

Radikale i Næstved forlader alle økonomiske aftaler med Socialdemokraterne
KORT NYT2. DEC 2011 10.15

NÆSTVED: De radikale har meddelt borgmester Carsten Rasmussen (S), at partiet forlader alle økonomiske aftaler med Socialdemokraterne. Årsagen er, at S og V har vedtaget at støtte Næstved Boldklub med 800.000 kr. om året i fem år.

- Det er klokkeklart forligsbrud fra borgmesterens side, siger den radikale ordfører Lars Hoppe Søe til Sjællandske.

Så sent som i oktober var de radikale med i et bredt forlig om næste års budget. I forvejen var partiet med i en fire-årsaftale med Socialdemokratiet. I budgettet var der ikke afsat 800.000 kr. til driftstøtte til boldklubben. Og heller ikke million-udvidelse på Stadion.

Ifølge styrelsesloven må en kommune ikke yde økonomisk støtte til et privat firma. Ifølge  partnerskabsaftalen lederer kommunen penge, og klubben sørger for omtale af Næstveds navn plus professionel fodbold. Bl.a. skal fodboldspillerne optræde som rollemodeller.

- Jeg vil overveje, om sagen skal indbringes for Tilsynet. Det handler om mange penge, og det kunne være rart at få prøvet, hvor grænsen går, siger Lars Hoppe Søe.

- De radikale har flere gange truet med at forlade forliget. Jeg mener ikke, at der er tale om forligsbrud. Pengene til Næstved Boldklub bliver ikke taget fra nogen. Det er penge, som kommunen har sparet på udbud af kørsel, siger Carsten Rasmussen.

ka

 

https://www.dknyt.dkartikel/fodbold-bevillinger-spraenger-forligskreds