DK Nyt

FOA: Whistleblowers skal være sikre på kildebeskyttelse

Mediernes diskussioner om Troels Lund Poulsen og spindoktorens roller i Thornings skattesag, skaber forvirring om, hvem der skal have kildebeskyttelse og hvornår
5. DEC 2011 7.21

Når man går til pressen med et tip, skal man være sikker på, at man ikke bliver afsløret, mener fagforbundet FOA. Og det er i øjeblikket ekstra vigtigt at understrege, udtrykker formanden for FOA, Dennis Kristensen.

- I mine øjne må der ikke skabes den mindste tvivl om, at eksempelvis offentligt ansatte, der som den sidste udvej vælger at gå til pressen med oplysninger om svindel, korruption, magtmisbrug eller andre kritisable forhold i den offentlige sektor, skal være sikre på, at kildebeskyttelsen er vandtæt.

Fagforbundet mener, at Ekstra Bladets offentliggørelse af, at den daværende spindoktor i Skatteministeriet, Peter Arnfeldt, var villig til at lække Helle Thorning-Schmidts (S) skattesag, skaber forvirring om, hvem der skal have kildebeskyttelse og hvornår.

- Det er uhyre vigtigt, at den offentlige sektor og de offentlige ansatte og deres politikere kan ses over skulderen. I et demokrati er gennemsigtighed og åbenhed i den offentlige sektor et ufravigeligt krav. Og netop muligheden for som offentligt ansat at kunne gå anonymt til pressen, hvis man ikke kan få sin administrative eller politiske ledelse i tale, udgør et vigtigt bidrag til denne gennemsigtighed og åbenhed, siger Dennis Kristensen.

lcl

 

https://www.dknyt.dkartikel/foa-whistleblowers-skal-vaere-sikre-paa-kildebeskyttelse