DK Nyt

FOA: Det betyder 60.000 færre offentligt ansatte

Regeringens mål, om at de offentlige udgifter skal nedbringes fra 29 til 27 pct. af BNP, svarer til at syv pct. af de offentligt ansatte skal fyres, viser beregninger fra FOA
12. APR 2011 6.26

- Så taler vi ikke længere om en sparekniv. Det er jo ren motorsavsmassakre. De største udgifter i det offentlige går til løn, så det er helt urealistisk, at man kan reducere udgifterne så meget uden, at det vil ramme både ansatte og brugere usandsynligt hårdt, siger Dennis Kristensen, formand for FOA.

V vil reducere mere end LA
Han peger på, at 60.000 færre offentligt ansatte er en større reduktion, end selv Liberal Alliance har talt for.

- Så vidt jeg har forstået, ville de (Liberal Alliance, red.) af med 40.000. Det virker lidt som om, Lars Løkke Rasmussen har mere travlt med at stoppe blodstyrtningen af vælgere til Liberal Alliance end med at sikre et velfungerende samfund, siger Dennis Kristensen.

Færre ansatte eller løndyk?
 Kristensen giver ikke meget for regeringens forsikringer om, at man vil holde serviceniveauet.

- Regeringen taler samtidig om mangel på arbejdskraft i fremtiden. Så hvis deres udspil skal give mening, så må det betyde, at de enten vil have markant færre offentligt ansatte eller vil have os ned i løn i forhold til det private. Begge dele er lige håbløst. Den offentlige sektor er ikke problemet, den er en væsentlig del af løsningen på de udfordringer, vi står overfor.

lcl

 

https://www.dknyt.dkartikel/foa-det-betyder-60-000-faerre-offentligt-ansatte