DK Nyt
Flest smittede i Nordjylland - fine tal på Sjælland
Antal smittede pr. 100.000 indbyggere den seneste uge. De grå kommuner er uden nye smittede.
Foto: Sundhedsstyrelsen

Flest smittede i Nordjylland - fine tal på Sjælland

Vesthimmerland er stadig værst ramte kommune lige nu, formentlig som følge af en bustur.
30. JUN 2020 14.40
TEMA: Corona

For anden dag i træk skiller Vesthimmerland sig ud som den kommune, hvor flest nye er fundet smittet den seneste uge i forhold til indbyggertallet. Det viser dagens opgørelser fra Statens Serum Institut.

Kigger man nærmere på data, er der dog kun fundet en enkelt ny smittet i kommunen det seneste døgn.

Til gengæld er der for første gang i flere måneder ingen kommuner øst for Storebælt, som har haft mere end ni smittede pr. 100.000 indbyggere den seneste uge. Og mens smittetallene er forholdsvis høje for Vesthimmerland og også Rebild og Jammerbugt, er tallene nu nede på et fornuftigt niveau i Hjørring og Frederikshavn, som ellers har været hårdt ramt på det seneste.

Kædes sammen med bustur

Det forholdsvis store antal smittede i Vesthimmerland skyldes formentlig en bustur til Bornholm, som flere borgere har deltaget i, og hvor flere af de smittede efterfølgende har vist sig at være smittede.

- Vi kan konstatere, at der er en smittekæde i gang i lokalsamfundet i Aars, og at det er relateret til en bustur, fortæller direktør for sundhedsforvaltningen i Vesthimmerland, Anne Krøjer, til DK Nyt.

Disse borgere er i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed, deres netværk bliver opsporet ad den vej, og der bliver sørget for isolation og tests.

Heldigvis kan kommunen glæde sig over, at der ikke er nogen smittede på kommunens plejehjem, bosteder eller i ældreplejen, fortæller Anne Krøjer.

Mobil testenhed

Kommunen opfordrer nu borgerne til at huske at holde afstand, spritte af og at lade sig teste.

- Corona lever stadig i bedste velgående, konstaterer direktøren.

Onsdag kommer en mobil testenhed fra Region Nordjylland til Aars, så borgerne slipper for at skulle til Aalborg for at blive testet. Det samme vil ske en dag i næste uge, og derefter tager man bestik af situationen.

- Det her understreger bare, at det er lusket sygdom, som kommer lynhurtigt, og hvis ikke man er på tæerne, så breder det sig, siger Anne Krøjer.

På landsplan er der fundet 17 nye smittede det seneste døgn, jævnt spredt over landet. 

Antallet af indlagte er faldet med tre til 32, og dermed er niveauet nu præcis det samme som for en uge siden. Af dem er 10 indlagt på intensiv - en mere end i går - og fire i respirator. Tre af de fire er indlagt i Region Hovedstaden, den sidste i Region Sjælland. Der er ikke registreret nye dødsfald.

 

Artiklen er opdateret 15.05 med kommentarer fra Anne Krøjer.

https://www.dknyt.dkartikel/flest-smittede-i-nordjylland-fine-tal-paa-sjaelland