DK Nyt

Sket i ugen:
Flere unge til test - færre boligområder på ghettolisten

Også stop for olieboringer, afgørelser fra Ombudsmanden og navn på en kommende borgmester har præget ugens overskrifter.
5. DEC 2020 9.45

På coronafronten var det i ugens løb værd at notere sig, at der blev indført flere restriktioner i 17 hovedstadskommuner. Det betyder blandt andet, at alle unge skal coronatestes inden jul. Med stadigt stigende smittetal skiller hovedstaden sig for tiden ud og er også rykket op på 4. risikoniveau, som man kan konstatere i vores daglige smitte-opdateringer, som også kan findes i temaet Corona.

Ghettoplanen er omdiskuteret og betyder store forandringer i udsatte boligområder i mange større bykommuner. Årets liste offentliggøres altid 1. december, og i år lød overskriften 13 boligområder ud af ghettolisten. Nu opfylder bare 15 boligområder ghettokriterierne mod 28 i 2019. Flere faktorer gjorde sig gældende, men Især flere i arbejde fik syv boligområder af ghettolisten.

På erhvervs- og energiområdet blev der i slutningen af ugen lagt mærke til, at den ottende udbudsrunde droppet, og et flertal stopper ny oliejagt i Nordsøen i 2050. Det får konsekvenser især i det vestjyske, hvor Esbjerg vil være grøn energimetropol når der lukkes for olien.

Ombudsmanden har haft to væsentlige afgørelser på det kommunale område i ugens løb: Slagelse-borgmester gik over stregen i kritik af ugeavis - det var en udløber af de politiske spil, #MeToo-sager rundt i landet har afstedkommet. Og så en sag, hvor anbragte børn og unge ikke blev inddraget nok, før de blev hjemsendt til forældrene: Langeland begik alvorlige fejl i børnesager.

Som forspil til KV21 lød det i denne uge fra det midtjyske, at Herning får ny borgmester til august. Dorte West (V) tager over efter Lars Krarup (V), så hun kan øve sig, inden hun selv skal på valg. Der er løbende udpegninger, kåringer og valg af spidskandidater i både små og store partier over hele landet - følg dem på vores tema KV21.

https://www.dknyt.dkartikel/flere-unge-til-test-faerre-boligomraader-paa-ghettolisten