Flere rotter får kommuner til at råbe borgerne op

Skadedyrsfirmaer melder om en stigning i antallet af rotteanmeldelser. Kolding fik 1.000 anmeldelser på to måneder. I Horsens håber man på fælles front mod gnaverne.
14. JAN 2020 7.11

KOLDING / HORSENS / AALBORG: Det tyder på, at rotterne har nydt godt af det våde efterår. Det vurderer Per Letting, der er serviceleder hos Anticimex, som arbejder med rottebekæmpelse i 14 af landets kommuner. Hos Anticimex fik man over 1.000 anmeldelser på to måneder i alene Kolding Kommune. Det skriver DR. 

Det er cirka dobbelt så mange anmeldelser som året før og det højeste niveau siden 2015. I 2016 fik man over 200.000 anmeldelser på landsplan, mens det var 190.000 i 2018, som er det seneste tal. 

Ifølge Per Letting er det blandt andet på grund af vejret, der har været særligt godt for rotterne. 

Det er ikke bare i Kolding, at man har fået mange anmeldelser om uvelkomne gnavere. Aalborg Kommune skriver mandag skrevet i et opslag på Facebook, at man har oplevet 'ekstraordinært mange rotteanmeldelser' på det seneste, hvorefter man giver gode råd til borgerne om, hvordan man kan undgå at lokke rotterne til, og hvad man skal gøre, hvis uheldet skulle være ude. 

Borgerne kan spille en central rolle i rottebekæmpelsen. Sådan lyder det i Horsens Kommune, hvor rottekonsulent i Horsens Kommune ingeniør Tommy Krogh Abrahamsen fortæller til Århus Stiftstidende, at han ønsker, at 'vi rotter os sammen om at bekæmpe rotter'. 

Han fortæller, at antallet af rotter kan svinge meget fra år til år, men at det generelt er et stigende problem. Derfor er det vigtigt, at borgerne er opmærksomme på, hvad der kan tiltrække rotterne. Således er 35 pct. af rotte-besøgene 'føderelateret' og altså opstået ved eksempelvis fodring af høns og andre husdyr, mens 24 pct. har at gøre med kloakker og defekte vandlåse, samt at i endnu 31 pct. af tilfældene er det huller i bygninger og utætte døre, der er skyld i, at rotter finder vej indenfor til boliger og skure.

 

https://www.dknyt.dkartikel/flere-rotter-faar-kommuner-til-at-raabe-borgerne-op