DK Nyt

Flere på offentlig forsørgelse i takt med stigende pensionsalder

KORT NYT18. JUN 2020 8.58

Antallet af personer under folkepensionsalderen, der er på offentlig forsørgelse, er igen vokset i første kvartal. En stor del af forklaringen er, at folkepensionsalderen bliver højere i disse år. Tal fra Danmarks Statistik viser, at der sideløbende også bliver flere personer på førtidspension.

En stigning i antallet af personer på offentlige forsørgelse har tidligere været en indikator for, at flere er skiftet fra en lønindkomst til en offentlig ydelse. Men flere økonomer maner til besindelse.

Årsagen til stigningen har siden begyndelsen af 2019 haft mere at gøre med, hvilke grupper der tæller som offentlige forsørgede, og hvilke grupper der ikke gør. Fra og med januar 2019 blev pensionsalderen gradvist forhøjet. Og da folk på folkepension ikke tæller med, når Danmarks Statistik opgør, hvor mange der er på offentlig forsørgelse, vil det betyde, at personer som tidligere forsvandt ud af statistikken, når de nåede folkepensionsalderen, bliver i gruppen, forklarer vicedirektør for Dansk Industri Steen Nielsen, der derfor tager stigningen af personer på offentlig forsørgelse med ophøjet ro.

Ritzau

https://www.dknyt.dkartikel/flere-paa-offentlig-forsoergelse-i-takt-med-stigende-pensionsalder