DK Nyt

Flere og flere anonyme meldetjenester

2012 har kurs mod ny rekord i afdækket socialt bedrageri
KORT NYT2. JUL 2012 7.30

Mere end hver anden kommune har nu oprettet anonyme meldetjenester på de kommunale hjemmesider, hvor borgerne kan sladre. Det fremgår af en rundspørge til landets 98 kommuner fra Politiken Research. 62 kommuner har deltaget i rundspørgen. Sidste år afdækkede 53 kommuner socialt bedrageri for godt og vel 250 mio. kr.

Og i de første seks måneder af 2012 har næsten lige så mange kommuner afdækket socialt bedrageri for 130 mio. kr. blandt borgere, der bevidst snyder med børnebidrag, boligsikring, kontanthjælp, dagpenge og andre offentlige ydelser. Dermed har 2012 kurs mod ny rekord.

- Der er ingen tvivl om, at kommunerne især de seneste år har styrket indsatsen mod socialt bedrageri ganske betydeligt, siger Charlotte Munksgaard, chefkonsulent i KL, der forklarer udviklingen med to forhold: At kommunerne generelt modtager flere anmeldelser fra borgerne. Og at Beskæftigelsesministeriet for et par år siden i en revisionsundersøgelse kunne konstatere, at indsatsen ikke var lige effektiv i alle kommuner.

ka

 

 

https://www.dknyt.dkartikel/flere-og-flere-anonyme-meldetjenester