DK Nyt
Flere kommuner skruer op for coronatiltag
To medarbejdere fra Brøndby Kommune er i disse dage på rundtur til butikker, barer og restauranter for at støtte op om virksomhedernes coronaindsats.
Foto: Brøndby Kommune

Flere kommuner skruer op for coronatiltag

Aflysninger, barbesøg og brev til de unge er på tapetet rundt om i kommunerne. Tag med på rundtur.

Masser af kommunalt ansatte arbejder hjemme for tiden, masser af plejehjem er ramt af besøgsforbud, og masser af andre tiltag er indført for at komme coronasmitten til livs.

Og der kommer hele tiden nye til. Her et lille udpluk fra kommunerne:

I Brøndby er medarbejdere fra Virksomhedsservice og Sundhedsfremme for tiden på rundtur til virksomheder i restaurationsbranchen og detailhandlen for at drøfte corona-indsats. Desuden har man på det seneste haft tæt kontakt med lokale etniske foreninger og trossamfund, blandt andet for at understrege muligheden for at få hjælp til selvisolation, hvis man er smittet, oplyser kommunen.

I Albertslund er der indført ekstra rengøring på skoler og i daginstitutioner. Der arbejdes fortsat hjemme efter den såkaldte københavnermodel, hvor det aftales med nærmeste leder, om arbejdet kan udføres lige så effektivt hjemmefra.

I Frederikshavn har krisestaben besluttet, at de administrative medarbejdere fortsat skal arbejde hjemmefra, foreløbig til 18. oktober, og at alle kommunale arrangementer aflyses resten af året, oplyser kommunen.

Bornholm har chefgruppen besluttet at aflyse alle større sociale arrangementer den kommende tid. Helt konkret betyder det, at årets store fælles julefrokost bliver aflyst, men medarbejderne må gerne holde mindre julearrangementer på teamniveau, oplyser regionskommunen. 

Roskilde har besluttet at lave grupperundture med højst 50 deltagere for interesserede borgere, efter at man i lørdags var nødt til at aflyse et borgermøde om købet af det gamle psykiatriske hospital Sankt Hans.

Brev til og inddragelse af unge

I Solrød, som p.t. er landets hårdest smitteramte kommune, har borgmester Niels Hörup (V) sendt et brev til alle elever i udskolingen og 10. klasse, da en stor del af de nysmittede er unge mellem 14 og 19 år.

- Jeg ved godt, at coronasituationen er svær at finde rundt i som ung. Det er en tid, hvor det betyder meget at være sammen med sine venner, og hvor man har lyst til fx at kramme og feste. Men lige nu er det nødvendigt, at vi igen finder de gode vaner, som vi lærte i foråret frem, så vi kan undgå, at smitten løber løbsk, skriver han blandt andet til de unge.

Vejles sundhedsberedskab har holdt onlinemøde med elevrådsformænd på byens uddannelsesinstitutioner for at få deres input til, hvordan man stopper spredning af virus. 

I Aarhus nedsatte man i sidste uge en ungekriseledelse, som skal hjælpe kommunens kriseledelse med ideer til at nedbringe smitten blandt de unge.

Nej til tilhørere

I Greve advarer kommunen om et begrænset antal pladser til byrådsmøde på mandag. De først ankomne får pladserne, og resten kan lytte med på højttalerne i caféen ved siden, oplyser kommunen.

Også mange andre kommuner begrænser adgangen til byrådsmøder, hvis de da ikke holder dem digitalt.

I Viborg bliver der ingen fysisk adgang for tilhørere og pressefolk til byrådsmødet på onsdag, de henvises i stedet til at følge videotransmissionen fra mødet.

I Ishøj har kommunen besluttet selv at teste sine ansatte i ældreplejen i stedet for at sende dem til de faste testcentre for at spare transporttid. Derfor har kommunen oprettet lokale teststationer på to plejecentre og i hjemmeplejens lokaler.

I Odder har borgmester Uffe Jensen (V) helt privat truffet en kedelig beslutning om at aflyse en herrerokost i forbindelse med sin snarlige 60 års fødselsdag, beretter TV2 Østjylland. Men for ansatte og borgere i kommunen er der ikke yderligere stramninger lige nu.

https://www.dknyt.dkartikel/flere-kommuner-skruer-op-for-coronatiltag