DK Nyt
Flere kommuner afskaffer den gratis corona-parkering igen
Parkeringsreglerne har været anderledes i en periode.
Foto: Kim Haugaard, Ritzau Scanpix

Flere kommuner afskaffer den gratis corona-parkering igen

Nu er det snart slut med lempeligere parkeringsregler i flere kommuner.
29. APR 2020 8.30
TEMA: Corona

Flere møder igen ind på deres fysiske arbejdsplads, og flere går i butikker for at handle.

Derfor vender flere kommuner tilbage til de normale parkeringsregler efter en periode med gratis eller lempeligere parkering. Det gælder blandt andet Frederiksberg, som genindfører betalingsparkering fra på fredag d. 1. maj.

'I takt med at samfundet gradvist åbner op igen, stiger trafikken og dermed også behovet for parkeringspladser. Derfor træder de normale parkeringsregler igen i kraft fra den 1. maj,' skriver kommunen på sin hjemmeside.

Centrale p-pladser optaget

I Svendborg skal der igen betales for parkering fra på torsdag den 30. april.

Baggrunden er, at mange har brugt den gratis periode til at parkere hele dagen på centrale parkeringspladser.

- Det giver mindre plads til de kunder, der er i byen for at handle. Og vi vil netop gerne gøre det muligt, at kunderne kan parkere tæt på forretningerne i centrum, når de skal handle,' siger borgmester Bo Hansen (S) i en pressemeddelelse.

I Aarhus har alle med en p-licens til city siden midt i marts kunnet parkere ubegrænset på kommunens tidsbegrænsede og betalingspladser i city. Ifølge kommunens hjemmeside gælder den mulighed indtil 10. maj.

Aalborg indførte samme ordning som Aarhus, og der er ikke sat dato på, hvornår det ophører, oplyser afdelingsleder i By- og Landskabsforvaltningen Mette Skamris.

Udover Frederiksberg og Svendborg gjorde også bl.a. Odense og Horsens parkering på de kommunale pladser gratis. Det er ikke lykkedes DK Nyt at opklare, om og i givet fald hvor længe de særlige corona-regler stadig gælder her.

Opdateret 30.4. med oplysning fra Aalborg Kommune.

https://www.dknyt.dkartikel/flere-kommuner-afskaffer-den-gratis-corona-parkering-igen