DK Nyt

Fjernvarmesalg i Odense er blevet til en sag om brud på budgetaftale

Forbrugerejede Energi Fyn nævnt i 2020-budgetaftalen som køber af kommunale Fjernvarme Fyn. Det står S fast på, mens K også vil undersøge andre mulige købere.

ODENSE: Et salg af det kommunalt ejede Fjernvarme Fyn til forbrugerejede Energi Fyn - eller til en anden køber - er blevet til en principiel sag om overholdelse eller ej af Odenses budgetaftale for 2020. Salget var en del af aftalen, som Socialdemokratiet, De Konservative, Dansk Folkeparti, De Radikale og SF står bag.

Men selvom Energi Fyn i budgetaftaleteksten er nævnt specifikt som sammenlægningspartner for Fjernvarme Fyn, endda under overskriften 'Fjernvarme Fyn - omdannelse til forbrugerejet selskab', vil De Konservative have undersøgt mulighederne for i stedet at sælge til andre interesserede, der har meldt sig siden budgetaftalen blev indgået. Det afviser Socialdemokratiet, der ikke vil risikere at åbne for salg til kapitalfonde og kalder Energi Fyn den eneste mulighed for at kontrollen over fynsk fjernvarme forbliver på Fyn.

Situationen er gået i hårdknude, og De Konservative har af Socialdemokratiet fået frist til i dag for at bakke ud af sin hidtidige position, ellers er borgmesterpartiet 'klar til at bruge vores vetoret', siger borgmester Peter Rahbæk Juel (S) til Fyens.dk. Han har desuden den 'klare oplevelse', at de øvrige forligspartier DF, R og SF er enige med S og ikke med K, og 'det vil reelt betyde, at De Konservative kommer til at melde sig selv ud af hele budgetforliget', siger borgmesteren til avisen.

De Konservative holder indtil videre fast i, at 'når der kommer andre interessante købere, har vi pligt til at undersøge det', men pointerer også, at det ikke er et konservativt ønske at kapitalfonde skal overtage Fjernvarme Fyn. Budgetaftalepartierne mødes på et ukendt tidspunkt fredag for at se, om man kan få enderne til at mødes.

mk

 

https://www.dknyt.dkartikel/fjernvarmesalg-i-odense-er-blevet-til-en-sag-om-brud-paa-budgetaftale