DK Nyt

Venstre:
Fire spidser - den ene er ny - og opbrud i borgerlige valgforbund

Følg de seneste KV21-nyheder fra Kerteminde, Ringkøbing-Skjern, Vejle, Solrød og Svendborg.
8. APR 2021 13.00
TEMA: KV21

I Kerteminde er det nu ifølge Kjerteminde Avis officielt, at byrådsmedlem Jens Gantriis er ny V-spids. Tidigere borgmester Hans Luunbjerg var egentlig udpeget, men trak sig i december på grund af en miljøsag med uoverdækket kyllingemøg, der i januar betød en bøde på 10.000 kr. Han blev anmeldt til politiet af kommunen, hvor han i dag er viceborgmester.

Gantriis fik på V-listen tredjeflest stemmer ved KV17, mens Luunbjerg var borgmester og spids. Borgmester er i denne periode Kasper Ejsing Olesen (S), mens K-spids fortsat er Klavs Norup Lauridsen, der blev største stemmesluger sidst.

Fra Ringkøbing-Skjern skal det nævnes, at borgmester Hans Østergaard (V), der sidder i sin første periode, igen er V-spids - valgt uden modkandidater. Også her er et eksempel på en borgmester, der ikke blev topscorer på de personlige stemmer:

Flest personlige stemmer ved KV17 fik Kristian Andersen (KD) med 3.618 foran S-spids Søren Elbæk, der igen er valgt som socialdemokratisk spids. Han fik 2.975, mens Hans Østergaard fik 1.882, Pia Tang Vestergaard Mortensen (SF) fik 1.831 og daværende V-politiker Lennart Hildebrand Qvist fik 1.250. Qvist er siden KV17 blevet konservativ og er nu partiets spids.

I Vejle er borgmester Jens Ejner Christensen, der også sidder i sin første periode, genvalgt som V-spids uden modkandidater. På S-siden har han nyvalgte Martin Sikjær som spids.

Jens Ejner Christensen fik med 5.207 flest personlige stemmer ved KV17 foran daværende S-spids Søren Peschardt med 3.956, Dan Arnløv (K) med 2.711, Birgitte Vind (S) med 1.663 og Lone Myrhøj (SF) med 1.545.

I Solrød stiller borgmester siden KV05 Niels Hörup op igen som V-spids. Han fik med 2.223 flest personlige stemmer ved KV17 foran daværende S-spids Claus Redder Madsen med 571, daværende K-spids Hans Odder og Brian Mørch (DF), begge med 310 og Emil Blücher (LA) med 285. Siden er Jonas Ring Madsen ny S-spids og Jan Færch ny K-spids.

I Svendborg er Venstre med Mette Kristensen som spids ifølge Fyns Amts Avis nu gået i valgforbund med Nye Borgerlige og inviterer flere borgerlige partier med. De Konservatives spids, Henrik Nielsen, er dog noget skeptisk over for at gå sammen med NB, da en del af det konservative bagland ikke vil være begejstret på grund af Nye Borgerliges retorik på integrationsområdet. 

K har to pladser i byrådet og er i valgforbund med LA, der ligesom NB ikke er i byrådet. Ved KV17 var V, der fik syv pladser, sammen med K og Familielisten, mens LA var sammen med De Radikale og Svendborg Lokalliste. Det gav to radikale pladser i byrådet, hvor S og Bo Hansen har borgmesterposten. 

https://www.dknyt.dkartikel/fire-spidser-den-ene-er-ny-og-opbrud-i-borgerlige-valgforbund