DK Nyt
Femte V-politiker i Tønder stopper i protest mod magtkamp
Daisy Dahl er det femte byrådsmedlem fra Venstre, som ikke vil genopstille for partiet på grund af stridighederne.
Foto: Tønder Kommune

Femte V-politiker i Tønder stopper i protest mod magtkamp

Daisy Dahl tager "dyb afstand til måden, det sidste halvandet års kamp om magt er foregået på".
15. SEP 2020 8.29
TEMA: KV21

TØNDER: Venstre i Tønder mister endnu en profil til næste års kommunalvalg. Byrådsmedlem Daisy Dahl vil ikke genopstille, oplyser TV Syd. Og også for hende er baggrunden en protest mod den nyvalgte V-spids Martin Iversen, der i juni vandt valget om at blive spids foran den siddende borgmester Henrik Frandsen.

- Jeg kan ikke se mig selv i det Venstre, som Martin Iversen skal stå i spidsen for. Vores værdier er ganske enkelt for langt fra hinanden. Jeg anerkender den demokratiske proces, men jeg tager dyb afstand til måden, det sidste halvandet års kamp om magt er foregået på, udtaler Daisy Dahl ifølge tv-stationen.

Ifølge JydskeVestkysten er hendes beslutning "baseret på de betragtninger, jeg har gjort mig som politisk observatør i Rømø Tønder Turistforening gennem de sidste 2,5 år. Jeg kan sige det ganske kort. Jeg har ikke tillid til hverken Martin Iversen, Kim Tygesen eller de soldater, som står bag dem".

Kim Tygesen er formand for Venstres kommuneforening i Tønder og støtter Martin Iversen, der er formand for den nævnte turistforening.

Strid om gruppemøder

I forvejen har fire byrådspolitikere meldt deres farvel til byrådsarbejdet for Venstre ved KV21: De tre udvalgsformænd Irene Holk Lund, René Andersen og Bo Jessen, og senest byrådsmedlem Anita Uggerholt Eriksen.

Borgmesteren har afvist at invitere Martin Iversen med til Venstres gruppemøder, og han har meldt klart ud, at han ikke vil støtte Iversen som borgmester. Der har dertil været rygter om, at Henrik Frandsen laver sin egen borgerliste, og det har han hverken bekræftet eller afvist. 

Også partiets hidtidige folketingskandidat i kredsen, Philip Tietje, der er byrådsmedlem i Aabenraa, har trukket sig på grund af uroen.

 

https://www.dknyt.dkartikel/femte-v-politiker-i-toender-stopper-i-protest-mod-magtkamp