DK Nyt

Fem kommuner får kulturbesøg for de mindste

KORT NYT26. SEP 2020 11.02

Hjørring, Struer, Silkeborg, Thisted og Morsø kommuner får i efteråret besøg af teaterforestillingen Forvandling, der kan hjælpe med aktiviteter, der forbedre et-fireåriges sprog og sanser. Forestillingen skal inspirere dagplejere og pædagogisk personale til at blive bedre fortællere og bruge naturen. 

Limfjordsteatret står bag og bruger scenens æstetik og naturens fortællerum, så det pædagogiske personale kan lave iscenesættelser, der styrker de et-fireåriges sprog og sanser i løbet af dagen.

- "Forvandling" falder fint i tråd med vores fokus på den fantastiske natur, der omgiver os her i kommunen. Ligesom der også er en god sammenhæng mellem projektet og vores ønske om at få kultur på menuen hos mindste borgere. Helt lavpraktisk fungerer projektet godt, fordi det er lokalt forankret hos de enkelte dagtilbud, der selv tager styringen og bruger redskaberne, så de passer ind i netop deres hverdag, siger John Gejl, sektionsleder for Dagtilbud i Silkeborg Kommune, der får besøg hos omkring to vuggestuer, tre børnehaver og 15 dagplejere.

ibs

https://www.dknyt.dkartikel/fem-kommuner-faar-kulturbesoeg-for-de-mindste