DK Nyt
Faxe indfrier schweizisk lån

Faxe indfrier schweizisk lån

Fremover bliver der kun optaget lån i danske kroner
14. OKT 2011 6.03

FAXE: Faxe Kommune har indfriet sit lån i schweizerfranc den 15. september 2011. Lånet blev indfriet til en kurs på cirka 618.

Faxe Kommune har valgt at indfri lånet nu, da den schweiziske national-bank har indført et kursloft på 620. Kursen var derfor lav, sammenlignet med tidligere på året, hvor kursen i perioder var helt oppe på 730.

Borgmester Knud Erik Hansen (S) forklarer:
- Den globale krise har medført underskud på statsfinanserne i de europæiske lande og det er uvist, hvorvidt den græske økonomi kan reddes. Det har fået investorerne til at rette blikket mod Schweiz og flere eksperter vurderer, at kursen på schweizerfranc vil stige igen, hvis det fastsatte kursloft ikke kan holde. Der var derfor god grund til at handle nu.

Det er ikke muligt at opgøre præcist, hvad det har kostet Faxe Kommune at have lån i schweizerfranc. Det afhænger af, hvad alternativet ville have været.

Sammenlignet med et traditionelt fastforrentet lån, har Faxe Kommune haft en økonomisk gevinst på knapt 6 mio. kr., ved i stedet at vælge schweizerfranc. Havde kommunen derimod valgt et lån med variabel rente, kunne et tab på cirka 8 mio. kr. være undgået

Faxe Kommunes lån i schweizerfranc er en del af kommunens samlede låneportefølje. Heraf er en andel på mindst 50 pct. optaget enten som fastforrentede eller som sikrede lån. Den resterende del er lån på variable vilkår, med henblik på at sikre, at Faxe Kommune samlet set betaler mindst muligt i rente.

Faxe Kommune vil på baggrund af erfaringen med schweizerfranc ændre sin finansielle politik, så der fremover kun bliver optaget lån i danske kroner.

ka

 

 

https://www.dknyt.dkartikel/faxe-indfrier-schweizisk-laan