DK Nyt
Favrskov først med forældreintra i dagplejen

Favrskov først med forældreintra i dagplejen

Første kommune tilbyder digital kommunikation og videndeling med forældre til børn i både dagpleje, daginstitution og skole

FAVRSKOV: Forældre til børn i dagpleje i Favrskov Kommune har siden den 1. januar 2012 haft mulighed for at kommunikere digitalt med deres dagplejer. Favrskov er dermed den første kommune i landet, der tilbyder digital kommunikation og videndeling med forældre til børn i både dagpleje, daginstitution og skole, oplyser kommunen.

Forældrene får via intranettet adgang til kommunikation og information fra netop deres dagplejer - f.eks. billeder fra dagens oplevelser med børnene. Forældrene kan desuden kommunikere med hinanden inden for hver enkelt lille dagplejeenhed.

Dagplejerne kan kommunikere på tværs og udveksle materialer og information med hele deres dagplejegruppe, ligesom de også digitalt kan koordinere feriepasning for hele gruppen, hvilket var en opgave, der tidligere krævede lang tids manuel behandling.

Sparer tid og penge
Berit Vinther, leder af dagplejen, er begejstret for det nye intranet:

- Med 280 dagplejere, som hver især fungerer som en lille institution, er der rigtig meget materiale, som skal formidles til de ansatte og til forældrene til de knap tusind børn. Tidligere blev materialet printet på dagplejekontoret og derfra sendt med post til hver enkelt dagplejer. Nu kan dagplejen lægge information direkte ud til hver eneste forælder, som bruger intranettet. Det giver besparelser på print, pakning og forsendelse.

Intranettet, der er et frivilligt tilbud, er blevet godt modtaget hos såvel forældre som dagplejere.

På forkant med digitalisering
Med digital forældre-kommunikation i skole, daginstitution og dagpleje er Favrskov Kommune på forkant med et af de digitaliseringskrav, som er vedtaget i den Fælleskommunale Digitaliseringsstrategi.

Ifølge den skal videndeling og kommunikation mellem forældre og institution skal ske digitalt senest i 2013. Dels for at få forældrene til at føle sig bedre orienteret og inddraget i barnets dagligdag, dels for at spare på de administrative opgaver, så ressourcerne kan anvendes til kerneydelsen.

Favrskov Kommune har sammen med Dansk Intra udviklet intranettet til dagplejerne, som bygger på de positive erfaringer, Favrskov Kommune har fra indførelsen af børnehaveintranettet.

https://www.dknyt.dkartikel/favrskov-foerst-med-foraeldreintra-i-dagplejen