Favrskov får 3,3 mio. kr. til at styrke social indsats

KORT NYT15. DEC 2019 8.00

FAVRSKOV: Socialstyrelsen har givet 3,3 mio. kr. til Favrskov til at styrke kommunens 'peer-indsatser'. 'Peer' betyder ligemand, og det er essensen i kommunens indsats, nemlig at man får støtte gennem ligesindede. Derfor uddanner Favrskov borgere, der tidligere har benyttet psykiatrien, til at være rollemodeller til at hjælpe andre. 

- Det er en rigtig god ide, at borgere med psykiske lidelser kan hjælpe både sig selv og hinanden, og derfor er jeg glad for, at vi med de nye midler kan sætte ekstra fart i brugen af peer-støtte her i Favrskov. Det er et vigtigt supplement til den øvrige socialpsykiatriske indsats, og jeg glæder mig til at se resultaterne. Jeg tror, det kommer til at gøre en oprigtig forskel for borgerne, og det er jo det, der er målet, siger Grethe Villadsen (S) formand for Social- og Sundhedsudvalget i Favrskov. 

Pengene til projektet kommer fra Sundhedsstyrelsens pulje til udbredelse og forankring af peer-indsatser til mennesker med psykiske lidelser og støtten går frem til 2022. 

esl

https://www.dknyt.dkartikel/favrskov-faar-3-3-mio-kr-til-at-styrke-social-indsats