DK Nyt

Færrest coronaindlagte siden november, ny rekord for færdigvaccinerede på en dag

Få og små udsving i dagens coronatal fra Statens Serum Institut.
4. MAJ 2021 14.30
TEMA: Corona

Udskrivninger efter den forlængede storebededagsweekend har som ventet betydet et dyk i antallet af indlagte med corona. Faldet er på hele 21 personer, fra 184 til 163, hvilket er det laveste antal siden 1. november sidste år.

Til gengæld er antallet af indlagte på intensivafdeling og i respirator steget med en hver til henholdsvis 43 og 22, men fraset faldet i antal indlagte er det overordnede billede uændret forhold til de seneste dage. Dagens tal gælder kun 21 timer, hvorfor de må formodes at være lidt lavere end ellers, men det gælder alle tal, så de 809 smittede ud af 164.580 testede svarer til en positivprocent på 0,49 pct. og altså praktisk taget det samme som de 0,50 pct. i går.

Kontakttallet, der angiver, hvor mange raske en smittet vil smitte, er i denne uge steget til 1,1 mod 1,0 ugen før, oplyser sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på Twitter. Det er altså tale om en let stigning i udbredelsen af smitten.

Et enkelt dødsfald er registreret siden i går. Det indtraf dagen forinden, hvor der ellers ikke var nogen dødsfald i den foreløbige opgørelse i går.

På vaccinefronten er den blot fem dage gamle rekord for antal stik slået med flere længder: 65.583 i går mod 51.273 i onsdags. Den nye rekord er kun overgået af stresstesten 12. april, da man havde sparet vacciner sammen for at vaccinere så mange som muligt. 105.354 stik blev der givet dengang, men gårsdagens 65.583 er rekord for gængse vaccinationsvilkår.

Af de mange stik blev hovedparten, 45.522, givet som andengangsstik, og altså færdigvaccinationer. Det tal er en ægte rekord, også i forhold til stresstesten i sidste måned og desuden næsten en fordobling af den hidtidige rekord på 23.860 onsdag i sidste uge.

https://www.dknyt.dkartikel/faerrest-coronaindlagte-siden-november-ny-rekord-for-faerdigvaccinerede-paa-en-dag