DK Nyt

Færre undersøgt for brystkræft: - Tag til screening, lyder opfordringen

KORT NYT26. FEB 2021 15.00

MIDTJYLLAND: I 2020 blev 4.800 færre kvinder screenet for brystkræft i Region Midtjylland sammenlignet med 2019. Det på trods af, at screening har været åbent og tilgængeligt som vanligt. Kræftens Bekæmpelse opfordrer til at tage til screeningen, hvis man er blevet inviteret. Det skriver TV2 Østjylland.

Kræftens Bekæmpelse har spurgt sine medlemmer om deres generelle adfærd på sundhedsområdet under covid-19. Ifølge adm. direktør Jesper Fisker er de to væsentligste årsager til, at folk ikke møder op til lægebesøg, screening og andre undersøgelser i sundhedsregi, at man enten selv er bekymret for at blive smittet, eller at man ikke vil lægge sundhedsvæsnet til last.

- Jeg kan sagtens forstå de overvejelser, men jeg synes, man skal lade være med at ændre adfærd. Hvis man har mulighed for at deltage i screening, skal man deltage, siger Jesper Fisker.

ibs

Opdateret 2. marts: Tidligere fremgik det, at Kræftens Bekæmpelse opfordrer til, at inviterede og folk med symptomer tager til screening. Det er ændret til: "Kræftens Bekæmpelse opfordrer til, at inviterede og folk med symptomer bliver screenet.”

https://www.dknyt.dkartikel/faerre-undersoegt-for-brystkraeft-tag-til-screening-lyder-opfordringen