DK Nyt

Færre udlændinge udrejste frivilligt med dansk støtte i 2020

Corona er formentlig årsag til, at færre personer anvendte repatrieringsordning i 2020, vurderer ministerium.
7. MAR 2021 9.44

I alt rejste 349 udlændinge i 2020 frivilligt fra Danmark til deres hjemland med økonomisk støtte fra Danmark. Det er 153 færre end i 2019, hvor antallet var det højeste i mange år. Det oplyser Udlændinge- og Integrationsministeriet i en pressemeddelelse.

Ifølge ministeriet skyldes faldet formentlig den begrænsede mulighed for rejseaktivitet på grund af coronapandemien.

De 349 personer er rejst hjem via repatrieringsordningen. Det er en ordning, hvor udlændinge tilbydes et beløb for at forlade Danmark. Borgerne kan få op til mellem 100.000 og 200.000 kr. til at dække rejseudgifter, integrationsudgifter og sygesikring.

Selvom der blev konstateret et generelt fald i antallet af personer, der rejste hjem via ordningen, var der en stigning blandt syrere. 137 syrere vendte sidste år frivilligt hjem med økonomisk støtte via ordningen. Året før var tallet 100. Syrerne er dermed den nationalitet, hvor klart flest benytter sig af ordningen.

Senere i år fremlægger regeringen et lovforslag, der gør, at kommunerne fremover skal invitere langtidsledige udlændinge til en dedikeret repatrieringssamtale. Her skal de langtidsledige udlændinge have at vide, hvor mange penge de kan få for at rejse hjem og bosætte sig i deres hjemlande.

Ritzau

https://www.dknyt.dkartikel/faerre-udlaendinge-udrejste-frivilligt-med-dansk-stoette-i-2020