Færdigbehandlede patienter forbliver indlagt

KORT NYT26. SEP 2016 6.37

HOVEDSTADEN / HVIDOVRE:  Hvidovre Kommune ligger i bund en opgørelse fra Region Hovedstaden over hvor gode kommunerne er til at få ældre borgere hjem fra hospitalerne, når de er færdigbehandlet. Hvidovre Kommune betalte sidste år for 2.068 dages indlæggelse af færdigbehandlede patienter, og det er regionens højeste tal i forhold til antallet af indbyggere i kommunen.

Konstitueret direktør for Børn og Velfærd i Hvidovre Kommune, Susan Bjerregaard, forklarer overfor DR København de fortsatte indlæggelser med, at kommunen skal stille med særlig hjælp. Kommunen har blandt andet øget antallet af midlertidige døgnpladser til borgere for at nedbringe antallet af færdigbehandlede borgere, der ligger indlagt.

Formand for Region Hovedstadens Sundhedskoordinationsudvalg, Per Seerup Knudsen (S), er langt fra tilfreds og opfordrer kommunerne til at adressere problemet, så færdigbehandlede patienter ikke tager plads op for andre. Kommunerne betaler aktuelt 2000 kr. pr. dag for indlæggelse efter færdigbehandling, et beløb der næste næste år stiger til det dobbelte.

mk

 

https://www.dknyt.dkartikel/faerdigbehandlede-patienter-forbliver-indlagt