DK Nyt
Europas unge betaler højt for krisen

Europas unge betaler højt for krisen

Arbejdsløsheden for de 15-29-årige i EU er i dag på 16½ procent, hvilket er det højeste niveau siden 1997, viser analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd
23. APR 2012 14.24

EU: Arbejdsløsheden blandt de 15-29-årige i EU var i 2011 ca. 16½ pct., hvilket er det højeste niveau siden 1997, hvor ungdomsledigheden var 16,7 pct. Dermed er ungdomsledigheden i EU den højeste i 14 år, viser analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

I 90'erne lykkedes det at sænke ungdomsarbejdsløsheden i mange lande i Europa betydeligt. Ungdomsledigheden var ved begyndelsen af 00'erne kommet ned under 12 pct. i EU, hvorefter den dog steg lidt igen i kølvandet på den globale afmatning, der fulgte i kølvandet på den bristede IT-boble.

Danmark i bedste halvdel
Ved det efterfølgende opsving lykkedes det fra 2005 til 2008 at reducere ungdomsledigheden igen, så den i 2008 - lige før krisen - var tilbage på ca. 12 pct. i EU. I årene efter den økonomiske krise er ungdomsarbejdsløsheden nu igen slået adskillelige år tilbage i mange af EU-landene, skriver Arbejderbevægelsens Erhvervsråd

Ungdomsarbejdsløsheden er særligt høj i de sydeuropæiske lande og Irland. Mest lunt i svinget er lande som Holland, Schweiz, Norge og Tyskland, hvor ungdomsledigheden er under otte pct.

Danmark i den bedre halvdel, men på vej mod 80'er- og 90'er-niveau
Ungdomsledigheden herhjemme er i dag 12,7 pct., hvilket er lavere end i de fleste europæiske lande, men dårligere end en række af de lande, vi normalt sammenligner os med.

srl

https://www.dknyt.dkartikel/europas-unge-betaler-hoejt-for-krisen