EU-forordning stopper stadig for Svanemærkning af byggeri

KORT NYT11. FEB 2020 13.00

Bæredygtighed kan karambolere med EU-lov. Dansk Standard har til Boligudvalget foreslået, at Svanemærket skal bruges i offentlige udbud af byggerier. Men det kan være i strid med EU's byggevareforordning, oplyser boligminister Kaare Dybvad Bek (S) til Boligudvalget. Det skriver Bygtek.dk.

Boligministeren påpeger nemlig, at det ikke er tilladt at stille supplerende krav til enkelte byggevarer i nationale byggelovgivninger, hvis det ikke fremgår af den EU-harmoniserede standard. Derfor har Danmark sammen resten af EU-Rådet opfordret Kommisionen til at sikre, at miljøoplysninger om byggevarer bliver en integreret del af de harmoniserede standarder, og derudover lover ministeren, at den grønne omstilling kommer til at indgå i regeringens kommende nationale strategi for bæredygtigt byggeri. 

I 2010 resulterede EU-forordningen blandt andet i, at Statsforvaltningen vurderede, at Odense ikke overholdt loven, da kommunen ved et salg af flere grunde satte et krav om, at der skulle bygges et svanemærket hus. Det var i strid med EU-lovgivningen, vurderede Statsforvaltningen.

jeg

https://www.dknyt.dkartikel/eu-forordning-stopper-stadig-for-svanemaerkning-af-byggeri