Esbjerg siger nej til gades juleudsmykning

KORT NYT6. DEC 2019 11.10

ESBJERG: En gade i Esbjerg, der har en lang og traditionsrig historie med sin udsmykning op til jul, må fra næste år droppe dele af den. Det har kommunens teknik- og miljøforvaltning bestemt. Den mener nemlig ikke, at den lysende portal, som stridsmålet drejer sig om, er høj nok. Det skriver JydskeVestkysten.

Borgerne på LV Jensens Allé er imidlertid af en anden holdning. De mener, at portalen lever op til de krav, som stilles for at fx skraldebiler kan køre under. Ifølge husejer Lars Nielsen har de også tilbudt at forhøje den, men det vil kommunen ikke tillade, da det kræver, at der graves i den kommunale jord.

Efter selv at have besigtiget portalen, forklarer formanden for Teknik- og byggeudvalget i Esbjerg, Søren Heide Lambertsen (S), at kommunen ikke kan tillade den slags private installationer på offentlig grund, da det juridiske og sikkerhedsmæssige ansvar i givet fald vil ligge hos kommunen. Portalen får lov at stå i år på grund af behandlingstid på et høringssvar, men fra næste år er det altså slut.

ibs

https://www.dknyt.dkartikel/esbjerg-siger-nej-til-gades-juleudsmykning