DK Nyt
Erhvervslivet opfordrer til en samlet indgang til kommunen
Foto: Colourbox

Erhvervslivet opfordrer til en samlet indgang til kommunen

Byrådet i Aarhus bør gøre livet lettere for erhvervslivet med en samlet erhvervsservice – i stedet for at lade virksomhederne jonglere rundt mellem to forvaltninger
5. JUN 2012 11.05

AARHUS: Dansk Byggeri opfordrer politikerne i Aarhus til at stemme ja til, at erhvervsservice bliver samlet under en hat på byrådsmødet i morgen.

- Det skaber forvirring og unødig bureaukrati, når erhvervspolitikken er delt mellem Borgmesterens Afdeling og Teknik og Miljø. Borgerne har en samlet indgang til kommunen hos Borgerservice, og på samme måde bør erhvervslivet også have en erhvervsindgang, siger formand for Dansk Byggeri Østjylland Michael Ancher.

Han håber, at byrådet i morgen siger ja til at samle behandlingen af det lokale erhvervsliv i en samlet erhvervsservice under Borgmesterens Afdeling:

- Hvis vi skal holde på de lokale virksomheder og samtidig tiltrække nye, så er det afgørende, at vi gør det nemt at være virksomhed i Aarhus. Andre kommuner som fx Odense har stor succes med netop at have én samlet indgang til kommunen.

Fra kontor til kontor
En del af forslaget 'Én erhvervsindgang til Aarhus Kommune' er også, at de lokale virksomheder får tildelt en sagsbehandler, som har det overordnede ansvar for sagsbehandlingen.

- Det vil gøre en kæmpe forskel, at virksomhederne ikke bliver sendt fra kontor til kontor, men at de har en fast person, som de kan henvende sig til, og som har ansvaret for at få sagen behandlet hurtigst muligt. Man kan hurtigt komme til at bruge meget tid på at finde frem til, hvem der kan svare på, hvor i systemet ens sag er, og hvad næste skridt er, siger Michael Ancher.

Og Aarhus har ikke råd til at sige nej til forslaget, mener Dansk Byggeri.

- Særligt i krisetider har vi ikke råd til at lade vores virksomheder vente unødigt eller spilde tid på at finde rundt i det kommunale system. Hverken virksomhederne eller kommunen har råd til at spilde tiden, og derfor bør politikerne sige ja til en samlet erhvervsservice og skynde sig at få servicen i gang, siger Michael Ancher.

tsp

 

https://www.dknyt.dkartikel/erhvervslivet-opfordrer-til-en-samlet-indgang-til-kommunen-1