DK Nyt
Epilepsihospital reddet af ny aftale

Epilepsihospital reddet af ny aftale

Region Sjælland og Epilepsihospitalet Filadelfia indgår ny driftsoverenskomst, der redder det lukningstruede specialhospital
12. OKT 2011 11.55

SJÆLLAND: Region Sjælland og Epilepsihospitalets bestyrelse har nu indgået driftsoverenskomst vedrørende fritvalgsrammen og aftale om de langtidsindlagte patienter og om ekstra tilkøb fra Region Sjællands side. Derudover er der indgået en aftale med Danske Regioner om udvidet frit valg inden for hovedfunktioner i epilepsi. Det oplyser Socialministeriet i en pressemeddelelse.

Region Sjælland oplyser, at vejen dermed er banet for at Epilepsihospitalet kan indgå supplerende aftaler om behandling med de enkelte regioner.

Samtidig med driftsoverenskomstens underskrivelse har Region Sjælland allerede nu givet tilsagn om at købe behandlinger for mindst 10 millioner kroner i 2012, betinget af at der skabes en fornuftig ramme for den fælles vision, en fortsat økonomisk effektivitet og en høj kvalitet på Epilepsihospitalet.

Dermed ligger der et økonomisk fundament for Epilepsihospitalet, men bestyrelsesformand Kjeld Møller Pedersen tilføjer, at der fortsat skal arbejdes på at sikre tilstrækkelig økonomi til en varig drift. 

Regionsrådsformand Steen Bach Nielsen (S), er glad: - Nu har vi en driftsoverenskomst og kan sammen med Epilepsihospitalet se fremad.

Epilepsihospitalets formand, Kjeld Møller Pedersen, er enig: - Vi har en fælles vision om at udvikle Epilepsihospitalet som det fremmeste kompetencecenter indenfor epilepsi baseret på et veldrevet hospital præget af både økonomisk effektivitet og høj kvalitet.

Forholdet mellem Region Sjælland og Filadelfia har i nogle måneder været meget anspændt, og har været præget af manglende gensidig tillid. Men en lang række møder har tilsyneladende bragt parterne på konstruktiv talefod igen, og det er nu beseglet med den driftsoverenskomst og regionens tilsagn om køb af ydelser i 2012, der redder det stærkt specialiserede hospital.

Også sundhedsministeren glæder sig over, at hospitalets fremtid er sikret:

- Det glæder mig meget, at der nu er kommet en løsning. Det helt afgørende for mig er, at der nu skabes tryghed for patienterne og deres pårørende, siger sundhedsminister Astrid Krag (SF).

mou

 

https://www.dknyt.dkartikel/epilepsihospital-reddet-af-ny-aftale