DK Nyt
Enstemmigt folketing: Færre syge skal i aktivering

Enstemmigt folketing: Færre syge skal i aktivering

Alvorligt syge og syge, der står lige overfor at raskmelde sig, skal ikke længere i aktivering. Det har et enstemmigt folketing i dag vedtaget
29. MAR 2011 13.55

FOLKETINGET: Alvorligt syge bliver fritaget for kontakt med jobcentret, og sygemeldte, som er meget tæt på en raskmelding, skal heller ikke have aktive tilbud eller kontaktes unødvendigt. Det fremgår af et lovforslag, som samtlige partier i Folketinget i dag har vedtaget,oplyser Beskæftigelsesministeriet.

For beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) er det afgørende, at indsatsen for syge bliver mere koncentreret om de mennesker, som har behov for hjælp til at vende tilbage til arbejdsmarkedet:

- Der har været stor debat om kommunernes indsats for syge, og om vi bruger ressourcerne på bedst mulig vis. Jeg er derfor glad for, at alle partier i Folketinget bakker op om, at kommunerne skal bruge færre ressourcer på samtaler og aktive tilbud til alvorligt syge mennesker og sygemeldte, som fx har brækket benet eller armen og snart vender tilbage til jobbet igen. Det er helt centralt, at kommunerne bruger kræfterne på at hjælpe de sygemeldte, hvor opfølgning og aktiv indsats gør en forskel.

- Nogle alvorligt syge mennesker kan i en periode have behov for ro. Derfor har vi præciseret reglerne, så vi sikrer, at de kan blive fritaget for kontakt med jobcentret, siger Inger Støjberg.

Lovforslaget udmønter aftalen om nye rammer for sygefraværsindsatsen, som regeringen indgik med Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre og Liberal Alliance i november 2010.

Det fremgår af aftalen, at der fortsat skal ydes en aktiv indsats for sygemeldte, men indsatsen skal være individuelt tilpasset og have fokus på, at den sygemeldte vender tilbage i job. Kommunerne skal derfor kun yde en aktiv indsats over for sygemeldte, der har behov for en indsats, og opfølgningen gøres mere fleksibel for alvorligt syge og syge, der snart vender tilbage til arbejdsmarkedet.

mou

 

 

https://www.dknyt.dkartikel/enstemmigt-folketing-faerre-syge-skal-i-aktivering