DK Nyt

Enhedslisten på Ærø i valgkamp uden kandidater

Følg de seneste KV21-nyheder på venstrefløjen på Ærø, i Fredensborg, Aabenraa og Greve.
4. SEP 2021 13.47
TEMA: KV21

At ville være med i den kommunale valgkamp uden at have kandidater, der vil ind i byrådet, er en lidt usædvanlig tilgang. Men det er den, EL på Ærø, der ikke er repræsenteret i byrådet, ifølge Fyens Stiftstidende kommer til at praktisere.

Spidsen fra KV17 Alex Suszkiewicz konstaterer, at der ikke er lokale kræfter til at stille op, og at SF har afvist at lave en fælles SF-EL-liste.

I Fredensborg er byrådsmedlem Bjørn Svensson genvalgt som spids, fremgår det af sn.dk. Han sidder i sin første periode - i en enmandsgruppe.

I samme kommune er Sidsel Dyekjær nu ifølge sn.dk spids for Alternativet. På den plads afløser hun Carl Emil Falbe Hansen, der var spids ved KV17, hvor partiet ikke kom ind.

I Aabenraa er Enhedslisten gået i valgforbund med SF, skriver JydskeVestkysten. Begge partier har en enkelt plads i byrådet. Ved KV17 var SF sammen med De Radikale, der ikke kom ind og denne gang helt har opgivet at stille op. EL var sammen med Alternativet, der heller ikke kom ind.

Greve bliver en af de kommuner, hvor det nye parti Veganerpartiet stiller op. Ifølge sn.dk er Jill Wortziger spidskandidat og foreløbig den eneste kandidat i Greve, og derudover også næstforperson i partiet på landsplan.

ka

https://www.dknyt.dkartikel/enhedslisten-paa-aeroe-i-valgkamp-uden-kandidater