DK Nyt

Politiet øger patruljering, kommunen indkalder til møde:
En gruppe unge udviser bekymrende adfærd og voldtægtskultur

En skole på vestegnen er blevet genstand for opmærksomhed, efter at den har orienteret om, at unge piger bliver antastet og tilbudt penge for at smide tøjet. Skolen frygter seksuelle krænkelser, så nu indkalder Høje-Taastrup Kommune til møde.
28. JUN 2020 10.50

HØJE-TAASTRUP: Hvad gør man, når man har en række 6., 7., 8. og 9. klasses piger, der er bange, fordi de bliver antastet og truet af ældre drenge, der vil give dem penge for at vise bryster eller numse?

Det har Fløng Skole og Høje-Taastrup Kommune måttet tage stilling til over de seneste dage, hvor det via udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) og en forælder er kommet frem, at skolen gennem Aula har orienteret forældre om at være ekstra opmærksomme på deres døtre.

Det har resulteret i, at politiet har øget patruljering omkring skolen i området, og at formand for institutions- og skoleudvalget i Høje-Taastrup, Kurt Scheelsbeck (K), har indkaldt forældrene til møde i morgen, mandag. Her får de mulighed til at stille spørgsmål omkring situationen.

- Sådan en besked (på Aula, red.) sender man ikke bare ud uden at gøre mere. Så nu bliver der indkaldt til et møde på mandag, hvor forældrene bliver inviteret med. Politiet, borgmesteren og jeg stiller op, siger han til BT.

Udsat for overgreb

I den omtalte besked beskriver Fløng Skole, hvordan der er problemer med fester omkring skolen og ungdomsklubben efter lukketid, men at ikke kun alkoholen er problematisk. Skolen beskriver, at pigerne er ekstra udsat, fordi besøgende fra boligområdet Charlotteager og Hedehusende udviser bekymrende adfærd i form af voldtægtskultur:

'Vi har flere piger, som fortæller om, hvordan de bliver hevet fat i, trukket ind i buskadser, generelt isoleret fra deres venner og gruppen for at få tilbud om penge, hvis de for eksempel viser deres numse eller bryster,' står der i brevet, som også beskriver mere grelle tilfælde, hvor pigerne har skullet vriste sig fri af de unge mænds greb og sparke og råbe om hjælp.

De unge piger fortæller også, hvordan de bliver ignoreret, når de råber nej, hvilket resulterer i, at de fysisk må forsøge at flygte. De fortæller også om at blive truet til tavshed, og at de unge mænd starter grimme rygter om dem.

'Sådan som det bliver fortalt, vurderer vi, at det kan være et spørgsmål om tid, før en reel voldtægt finder sted. Vi taler om piger helt ned til 6. klasse, som bliver antastet/kigget på af halvvoksne mænd,' skriver Fløng Skole til forældrene.

Opfordrer til at anmelde

Ifølge udvalgsformand Kurt Scheelsback har de unge mænd i en længere periode festet i området og er allerede kendt af politiet. Der er tale om drenge fra Hedehusene og boligområdet Charlotteager.

Københavns Vestegns Politi oplyser, at de patruljer på stedet, og at de efter brevet øger patruljeringen. Samtidig opfordrer de til at kontakte politiet, når man oplever krænkelserne og skriver, at de endnu ikke har fået nogle anmeldelser. Og så bliver det op til Høje-Taastrup Kommune at sætte ind med tilbud over sommeren, som kan afholde unge fra de ubehagelige fester:

- Der er mange, som ikke rejser ud i år, og derfor er der ekstra mange unge hjemme og holde sommerferie. Vi sætter ekstra penge af til fritidsklubber og laver en række andre gratis initiativer til de unge, som ellers ville have kostet penge, siger Kurt Scheelsback til TV2.

https://www.dknyt.dkartikel/en-gruppe-unge-udviser-bekymrende-adfaerd-og-voldtaegtskultur