DK Nyt

En demokrat, en eks-BZ'er og en dømt whistleblower

Nye løsgængere på banen til KV21 i Assens, Ballerup, Frederiksberg og måske Fredericia.
31. MAR 2021 11.10
TEMA: KV21

Muligheden for at stille op som løsgænger til et kommunalvalg har fortsat tiltrækning - og indimellem lykkes det. I Assens stiller Sofia Katrine Svensson ifølge Fyens Stiftstidende op som løsgænger og gør meget ud af, at hun er demokrat - ikke politiker. Hun har arbejdet som international valgobservatør i 12 år, har speciale i valgadministration og er leder af den uafhængige, tværpolitiske NGO Bedre demokrati.

Fra Ballerup kan Ballerupbladet oplyse, at Michael Olsen har stiftet en tværpolitisk liste, Ballerup Listen, og indtil videre er listens eneste kandidat til KV21. Han var BZ'er som ung, senere selvstændig og V-medlem og ønsker nu at "skabe røre i den lokalpolitiske andedam".

Frederiksberg bliver der også en løsgænger på stemmesedlen, oplyser A4 Arbejdsliv. Her er det den selvudnævnte whistleblower og tidligere kommunalt ansatte ergoterapeut Bitten Vivi Jensen, som netop har tabt en sag i landsretten. I 2016 videregav hun fortrolige dokumenter fra omkring 90 personsager til dagbladet Information og har nu fået en bødestraf i anden retsinstans for at bryde sin tavshedspligt. Nu vil hun selv være borgmester, skriver mediet.

I Fredericia er der nu også en potentiel løsgænger på stemmesedlen. Her har spidskandidaten fra Alternativet Søren Haastrup netop smækket med døren og meldt sig helt ud af partiet, efter at ALT gik sammen med SF og Enhedslisten i et valgforbund. Det var han ikke med på og stiller over for Fredericia Dagblad i udsigt, at han stiller op som løsgænger.

ka

https://www.dknyt.dkartikel/en-demokrat-en-eks-bz-er-og-en-doemt-whistleblower