DK Nyt

KV21:
EL vælger fem spidser - og holdes ude af et valgforbund

Følg de seneste udpegninger af Enhedsliste-spidskandidater i Holbæk, Odder, Roskilde, Rudersdal og Viborg.
11. MAR 2021 8.30
TEMA: KV21

Enhedslisten er for tiden repræsenteret i 66 byråd - og i langt de fleste med et eller to mandater. I de tre førstnævnte kommuner her med to, de to næste med ét.

I Holbæk har EL som spids genvalgt byrådsmedlem Karen Thestrup Clausen, der har siddet i kommunalbestyrelsen i snart otte år, oplyser Holbækonline. Hun var også spids ved de to foregående valg. 

I Odder er Ditte Marie Thejsen ifølge Horsens Folkeblad genvalgt som EL-spids. Også hun har snart været med i to perioder. Ved KV17 kom hun med 552 personlige stemmer på top fem efter borgmester Uffe Jensen (V) med 2.979 og S-spids Lone Jakobi med 1.768 - og foran Lone Riis (V) med 487 og Niels Rosenberg (K) med 438.

I Roskilde er der nyvalg til Anna Bondo Nielsen som EL-spids, oplyser sn.dk. Hun afløser på den post veteranen Henrik Stougaard, der har valgt at stoppe her i foråret efter 35 år i byrådsarbejdet, først for SF og siden EL. Det hører med til historien, at Anna Bondo Nielsen både ved KV13 og KV17 fik flest personlige stemmer blandt EL's kandidater, men begge gange blev overtrumfet af partilisteopstillingen.

I Rudersdal har EL valgt Christoffer Emil Jørgensen som ny spids, oplyser partiet. Han afløser på den post det nuværende byrådsmedlem Jacob Jensen, der efter eget ønske stopper efter to perioder. I Viborg er gymnasielærer Aksel Rosager Johansen ny spids, oplyser partiet. Han afløser på den post byrådsmedlem Flemming Gundersen.

I Stevns er der netop annonceret et valgforbund bestående af S-SF-R, fremgår det af sn.dk. Det er en nyskabelse i forhold til KV17, hvor S og R var sammen og fik henholdsvis seks pladser og en plads ud af det.

SF var dengang sammen med EL, hvilket bragte EL ind med to pladser på baggrund af 808 stemmer, mens SF med 341 ingen pladser fik. EL blev denne gang ikke inviteret med til det nye S-SF-R-samarbejde, hvilket byrådsmedlem Sejer Folke er noget uforstående overfor. Han stiller i øvrigt ikke op igen som spids.

https://www.dknyt.dkartikel/el-vaelger-fem-spidser-og-holdes-ude-af-et-valgforbund