DK Nyt

Ekstra Bladet trodser fogedforbud og viser TV2-optagelser fra plejehjem

'Omfattende plejesvigt, overgreb, nedværdigende tale og sundhedsfarlig hygiejne,' siger fagfolk om optagelsernes indhold.

AARHUS: De hidtil ikke-viste skjulte optagelser fra plejehjemmet Kongsgården i Aarhus er nu blevet offentliggjort af Ekstra Bladet, der har fået samtykke til det fra en 90-årig dement kvindes pårørende, herunder hendes værge.

TV2 havde i både byret og landsret fået fogedforbud mod at vise optagelserne, men Ekstra Bladet offentliggjorde dem mandag aften under overskrifterne 'Her er TV2-optagelserne Danmark ikke må se' og 'Til halloween-fest i lorteble'.

Klippene viser episoder, hvor den demente 90-årige kvinde ifølge fagfolk udsættes for 'omfattende plejesvigt, overgreb, nedværdigende tale og sundhedsfarlig hygiejne'. Ekstra Bladet trodser fogedforbuddet fordi, 'kun når offentligheden har hørt og set Elses smerte, forstår vi dybden af overgrebene', skriver avisens chefredaktør Poul Madsen i en leder

Optagelserne er foretaget af TV2 efter aftale med den 90-årige kvindes pårørende. Både de pårørende og TV2 ønsker dem vist, men Aarhus Kommune ønsker det ikke og har fået nedlagt fogedforbud mod dem. TV2 vil nu undersøge, hvordan Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af optagelserne.

Nyhedsdirektør Mikkel Hertz kalder det 'helt forkasteligt', at Ekstra Bladet nu har offentliggjort optagelserne.

- Ikke bare fordi de krænker vores ophavsret, men også fordi de forpurrer en retsproces, siger han til TV2 Nyhederne.

 

 

 

https://www.dknyt.dkartikel/ekstra-bladet-trodser-fogedforbud-og-viser-tv2-optagelser-fra-plejehjem