DK Nyt

Ejendomme står for fald

Bygningerne falder i Ringkøbing-Skjern
15. MAR 2011 12.34

RINGKØBING-SKJERN: Ejendomme står for fald i Ringkøbing-Skjern Kommune. Om en lille uge vil de første 10 ejendomme være revet ned, som følge af kommunens indsats mod faldefærdige ejendomme i landdistrikterne.

- Det er første skridt i et stort arbejde. Der er dejlige landsbyer, hvor en eller to ejendomme giver et umiddelbart negativt helhedsindtryk, og det er ikke holdbart, siger borgmester Iver Enevoldsen, der glæder sig over, at arbejdet med at rive de faldefærdige huse ned nu er i gang.

Ringkøbing-Skjern Kommune fik i 2009 bevilget et tilskud på 6,3 millioner kroner fra Indenrigs- og Sundhedsministeriets Indsatspulje. Sammen med kommunens egenfinansiering betyder det en samlet pulje på 8,4 millioner kroner, der skal bruges til at fjerne flest mulige dårlige ejendomme.

Når den sidste af de første 10 ejendomme er revet ned, er kommunen klar med 23 ejendomme mere. De er netop sendt i udbud og skal være revet ned inden udgangen af juni 2011.

- Vi oplever en stor interesse for projektet. Både fra naboer og fra ejerne af ejendommene. Vi har oplevet, at mange af sig selv har anmodet om at få deres ejendom revet ned. Vi ser helst, at nedrivninger sker ved frivillige ordninger, men samtidig er Indsatspuljen sat i verden for at forskønne og styrke bosætningen i landdistrikterne, siger Iver Enevoldsen.

Ringkøbing-Skjern Kommunes målsætning er at nedrive flest mulige dårlige ejendomme. Nedrivningen skal foregå i kommunens landdistrikter, og det er derfor ikke muligt at nedrive ejendomme i Ringkøbing eller Skjern for puljens midler.

Kommunen har netop søgt om yderligere midler fra Indsatspuljen. Indenrigs- og Sundhedsministeriet har afsat yderligere 100 millioner kroner til at fortsætte indsatsen for.

https://www.dknyt.dkartikel/ejendomme-staar-for-fald