DK Nyt
Dyk i antallet af indlæggelser, 12 for mange registreret corona-døde

Dyk i antallet af indlæggelser, 12 for mange registreret corona-døde

12 dødsfald mere end 30 dage efter konstateret corona-smitte talt med ved en fejl. Tidligere var grænsen 60 dage.
12. MAJ 2020 14.46
TEMA: Corona

Dagens coronatal viser et markant dyk i antal indlagt med coronavirus. 177 er indlagt med smitten mod 198 dagen forinden, altså et fald på 21.

Der er dog ikke tale om nogen rekord. Der har tidligere være fald i antal indlagte på over 30 i løbet af en dag.

Antallet af indlagte på intensivafdeling er uændret 43, mens antallet af patienter i respirator er faldet med én fra 33 til 32.

Derimod er der højst usædvanligt registreret færre dødsfald i dag end i går, 527 i alt mod 533 i alt. Det dækker over en registreringsfejl, afledt af at man i slutningen af marts skiftede kriterie for, hvornår et dødsfald er corona-relateret eller ej.

Det er det efter gældende retningslinjer, hvis den afdøde inden for 30 dage forud er konstateret smittet. Før 29. marts var grænsen 60 dage, men trods ændringen er 12 dødsfald blevet registreret som corona-relaterede selvom dødsfaldene først indtraf mere end 30 dage efter smitten blev konstateret.

De 12 dødsfald er fordelt over en periode, således at det rette antal dødsfald i går var 525, og med 527 dødsfald registreret i dag er der altså tale om to registrerede dødsfald i løbet af det seneste døgn.

Antallene af dødsfald de enkelte dage er korrigeret adskillige gange, men indtil nu kun i forhold til fordelingen mellem dagene. Dagens korrektion er den første af det samlede antal.

Kurven over artiklen viser påvirkningen af korrektionerne. Den sorte streg er de senest gældende tal, mens de tidligere nu korrigerede tal vises med pink farve.

 

https://www.dknyt.dkartikel/dyk-i-antallet-af-indlaeggelser-12-for-mange-registreret-corona-doede