DSB refunderer billetter på grund af corona, sjællændere indfører drive-in tests

Hvis passagerer ikke har lyst til at rejse med tog på grund af risiko for coronavirus, kan de få penge igen.

Hvis man har købt billet til en togrejse med DSB, men ikke ønsker at rejse alligevel på grund af coronavirus, kan man få refunderet sin billet og pladsbillet uden gebyr. Det skriver DSB på sin hjemmeside.

Det gælder også ikke-refunderbare, ubenyttede billetter som Orange-billetter.

Statsminister Mette Frederiksen (S) skærpede tirsdag tonen og opfordrer ligesom Transportministeriet til, at rejsende ikke rejser med tog, bus eller metro i myldretiden, hvis det kan undgås.

Statsministeren sagde blandt andet, at der kan blive behov for at indsætte flere tog og busser for at undgå, at passagerer er for tæt sammen.

Sjællands Universitetshospital i Roskilde følger nu Aarhus Universitetshospitals eksempel og åbner op for en drive-in test ved sygehusets corona-afsnit.

- Vi har lavet en ordning, hvor man parkerer sin bil, stiger ud af den og går fem meter, og så bliver man testet under et halvtag, siger Peder Fabricius, ledende overlæge på Medicinsk Afdeling, Sjællands Universitetshospital i Roskilde.

 - Vi har behov for at øge antallet af tests, fordi vi får rigtig mange henvendelser og rigtig mange, der skal testes, siger han til TV2 Øst

Kommunale møder aflyst på stribe
I mellemtiden aflyser kommuner på stribe offentlige arrangementer - som Ærø, der netop har aflyst et borgermøde om trafikken i Ærøskøbing samt et velkomstmøde for nye borgere i Ærø Kommune i denne uge.

Krisestaben i Odsherred Kommunes sundhedsberedskab har med virkning fra torsdag besluttet at aflyse alle kommunens offentlige arrangementer indtil videre. Kommunens sundhedskrisestab opfordrer samtidig foreninger og organisationer til tilsvarende at overveje aflysning af arrangementer.

Ikast-Brande lod sig indtil i eftermiddag sig ikke sådan anfægte af sygdomstruslen. I en pressemeddelelse inviterede borgmester Ib Lauritsen (V) fra sidst på måneden lokale borgere, virksomheder, foreninger mv. til en række uformelle kaffemøder: 26. marts holdes det første kaffemøde i Nørre Snede Hallens Cafeteria. Der er tale om et 'drop-in' møde uden tilmelding, og alle er velkomne, hed det i kommunens pressemeddelelse.

Siden kom kommunen dog på andre tanker. En opfølgende pressemeddelelse udskyder møderne en måned i lyset af coronasituationen.

https://www.dknyt.dkartikel/dsb-refunderer-billetter-paa-grund-af-corona-sjaellaendere-indfoerer-drive-in-tests