Drama da borgmesterflertal landede budgettet i Stevns

Uro om borgmester Mogens Haugaard Nielsen (V) forplantede sig til budgetproces
27. SEP 2016 11.09

STEVNS: Borgmesterflertallet i Stevns har landet et forlig om årets budget med gode nyheder på børneområdet. Dels er der fundet 800.000 kr. til at lade en pædagog-oprustning fra 2015 og 2016 fortsætte i 2017, og dels er der derudover i 2017 og overslagsårene afsat i alt to mio. kr. ekstra på børneområdet fordi der nu efter års tilbagegang er udsigt til flere børn.

Processen frem mod budgettet var en del mere dramatisk end resultatet antyder. Flertallet udgøres af Venstre, Dansk Folkeparti og De Konservative og rammer lige præcis de nødvendige 10 ud af byrådets 19 mandater, og inden forliget faldt på plads var DF ude at forhandle med oppositionen.

Dansk Folkeparti forklarer overfor Dagbladet Stevns sit svinkeærinde med den uro, borgmesterpartiet Venstre har været ramt af og som ifølge 1. viceborgmester Varly Jensen (DF) bragte budgetprocessen i tidnød. I parentes bemærket har uroen også reduceret det oprindelige borgmesterflertal med tre mandater, to fra De Radikale og en fra Venstre, nu løsgænger, og sårbarheden i budgetforløbet understreger derfor borgmester Mogens Haugaard Nielsens (V) sårbarhed i almindelighed, uanset at han overlevede sit eget partis forsøg på at vælte ham fra posten som spidskandidat ved KV17.

Men den supplerende ydmygelse ved at blive sat uden for indflydelse på næste års økonomi undgik han. Da det kom til stykket vendte DF tilbage til borgmesterflertallets budgetaftale på bekostning af en ellers tæt på færdigforhandlet aftale med Socialdemokratiet, De Radikale og løsgænger Bjarne Østergaard Rasmussen (eks-V).

 

Læs budgetaftalen her (nederst - klik på 'Fold alle ud').

 

https://www.dknyt.dkartikel/drama-da-borgmesterflertal-landede-budgettet-i-stevns