DK Nyt
Dobbelte tilskud går arbejdsgiveres næser forbi
Foto: Colourbox

Dobbelte tilskud går arbejdsgiveres næser forbi

Der er en økonomisk fordel ved jobrotation, men mange arbejdsgivere kender for lidt til ordningen, mener FTF
22. JUN 2012 13.00

Jobrotation trænger tilsyneladende til at blive markedsført overfor arbejdsgiverne. Mange af dem kender intet eller meget lidt til ordningen, hvor de kan få 170 kr. i timen i tilskud til lønnen til en vikar. Det fortæller Tom Levi Larsen, som har arbejdet som jobrotationskonsulent i Beskæftigelsesregion Nordjylland siden november sidste år. Her arbejder han med jobrotation på tværs af alle kommunerne i beskæftigelsesregionen.

- Mange arbejdsgivere har slet ikke forstået den økonomiske fordel, som det giver at bruge jobrotationsordningen, forklarer Tom Levi Larsen i FTF's nyhedsbrev.

Når medarbejderne skal af sted på kurser eller uddannelser, er arbejdsgiverne ifølge Tom Levi Larsen vant til at søge tilskud til selve uddannelsen i form af enten SVU (Statens Voksenuddannelsesstøtte) eller VEU (Voksen Elev Uddannelsesstøtte). Her får man et tilskud på omkring 70-80 kr. i timen. Men statens tilskud til et jobrotationsforløb er på omkring det dobbelte – ca. 170 kr. i timen.

Mest uvidende på Sjælland og Syddanmark
I Nordjylland, hvor Tom Levi Larsen har arbejdet som jobrotationskonsulent i trekvart år, var arbejdsgiverne allerede vant til at bruge jobrotation, fordi der tidligere har været en jobrotationskonsulent i området, der har arbejdet på tværs af kommunerne.

- Men jeg ved fra mine kolleger i de andre regioner, at det for mange arbejdsgivere er et helt ukendt begreb. Især i region Hovedstaden/Sjælland og Syddanmark, er jobrotationskonsulenterne startet på ret bar bund blandt arbejdsgiverne, siger han.

Paraplyorganisationen FTF har længe peget på jobrotation som det bedste værktøj til at få især nyuddannede ledige i arbejde.

lcl

https://www.dknyt.dkartikel/dobbelte-tilskud-gaar-arbejdsgiveres-naeser-forbi