DK Nyt
Digitale løsninger skal forbedre fødselsforløb
Digitale løsninger skal give gravide bedre forløb i Region Midtjylland.
Foto: Mads Jensen/Ritzau Scanpix

Digitale løsninger skal forbedre fødselsforløb

Ny fødeplan i Midtjylland indebærer flere digitale tiltag i gravides fødselsforløb.
29. APR 2021 6.12

MIDTJYLLAND: Regionsrådet i Region Midtjylland vedtog onsdag en ny "Fødeplan for Region Midtjylland", der erstatter den hidtidige fra 2012. Planen indebærer mere digitalisering og hjælp til selvhjælp ud fra familiernes behov og ønsker. Det skriver regionen.

- Alle gravide kvinder og familier i Midtjylland skal opleve et trygt og sammenhængende graviditets-, fødsels- og barselsforløb. Deres ønsker og behov er udgangspunktet, som fødestederne allerede er gode til at tilrettelægge efter i tæt samspil med forældrene, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Med den nye plan skal der gøres større brug af digitale og telemedicinske løsninger. Der er ved at blive udviklet digitale forløbsguides med instruktionsvideoer, chatfunktioner og adgang til vigtige informationer. Samtidig skal de tidligere papirbaserede vandrejournaler samles i en digital løsning for at sikre bedre adgang til oplysninger gennem hele forløbet.

Regionen har allerede gode erfaringer med at bruge hjemmemonitorering til kvinder med komplicerede graviditetsforløb. De digitale løsninger kan gøre, at kvinderne både trygt og fagligt kan slippe for indlæggelser og skal tilbydes til gravide på tværs af regionen.

Arbejdet med den nye fødeplan begyndte i starten af 2019, og forskelligt fagpersonale fra region, kommuner og praksis har været med inde over udarbejdelsen. Ambitionen er at give alle de bedst mulige forudsætninger for sundhed, trivsel, læring og udvikling. Hertil skal regionen understøtte mestring og hjælp til selvhjælp hos de gravide kvinder, deres partnere og familier.

mh

https://www.dknyt.dkartikel/digitale-loesninger-skal-forbedre-foedselsforloeb