DK Nyt

DF: Ok at videoovervåge i eget hjem

DF vil sikre at ældre kan overvåge hjemmehjælperen med skjult kamera
KORT NYT16. JUN 2011 11.20

FOLKETINGET: Formanden for Folketingets Socialudvalg Martin Henriksen (DF) mener, at afsløringen af hjemmehjælperen, der stjæler fra en ældre kvinde med demens, er godt for den ældre kvinde, for de pårørende og godt for de øvrige ansatte i ældresektoren.

Han afviser dermed FOAs påstand om at ældre ikke må videoovervåge eget hjem i modsætning til andre, hvis de har mistanke om, at en hjemmehjælper stjæler fra dem.

- Mig bekendt er det tilladt at videoovervåge i sit eget private hjem, og vi kan ikke have en særregel om at ældre ikke må, fordi de modtager hjælp fra det offentlige eller skal slukke kameraerne i det øjeblik, hjemmehjælperen kommer ind ad døren. De pårørende har reageret på en bekymring, og det har efterfølgende vist at være en rigtig beslutning. Og jeg vil fastholde, at hver gang en person tages i at snyde og fritages for sit arbejde, er det ubetinget godt for den store gruppe af ansatte i ældreplejen som gør et fantastisk stykke arbejde og aldrig kunne drømme om at snyde og bedrage, siger Martin Henriksen.

https://www.dknyt.dkartikel/df-ok-at-videoovervaage-i-eget-hjem