DK Nyt
DF-fokus på andre partier og så lidt om fysioterapi og mere politi
Foto: Henning Bagger, Ritzau Scanpix

DF-fokus på andre partier og så lidt om fysioterapi og mere politi

Det var Dansk Folkepartis sommergruppemøde, der blev holdt pressemøde om, men det var Socialdemokratiet og Venstre, det meste af tiden blev brugt på.
7. AUG 2019 14.32

Venstre og Socialdemokratiet indtog hovedrollen på pressemødet efter Dansk Folkepartis sommergruppemøde, der ellers traditionelt er det forum, hvor noget der ligner et politisk program bliver fremlagt. Men fra at være regeringsstøtteparti i en nøglerolle er DF reduceret i både indflydelse og position, så reaktioner på andres politik nu fylder mere end fremlæggelsen af egen politik.

Politisk var det især det nye statsministerparti Socialdemokratiets forvaltning af udlændingepolitikken, der stod for skud, mens det i forhold til de parlamentariske manøvremuligheder var Venstre, som DF's partiformand Kristian Thulesen Dahl brugte tiden på. Fordelingen af de V-interne ledelsesposter, herunder især at der ikke var nogen til Inger Støjberg, fik et ord med på vejen, men ellers var varigheden af Lars Løkke Rasmussens formandsfremtid hovedemnet i gennemgangen af relationen til Venstre.

Af egen politik nævnte partiets gruppeformand Peter Skaarup dels et ønske om lettere adgang til fysioterapi uden unødigt besvær med at skulle visiteres til det af egen læge, dels et ønske om at frigive politifolk fra opgaven med grænsekontrol. Sidstnævnte ikke fordi kontrollen skal opgives, men fordi den efter DF's mening skal udføres af forsvaret og politikadetter alene.

Det vil frigive 116 politi-årsværk, oplyste Peter Skaarup, som også ønskede større optag på politiskolerne og genindførelse af løn til politieleverne i stedet for SU for at gøre rekrutteringsgrundlaget for nye betjente bredere.

 

Dansk Folkeparti er første parti til at holde pressemøde i forbindelse med dette års sommergruppemøde. Fredag følger Venstre og de følgende uger de øvrige partier. dknyt dækker pressemøderne med særligt blik for lokalpolitiske emner.

https://www.dknyt.dkartikel/df-fokus-p-andre-partier-og-s-lidt-om-fysioterapi-og-mere-politi