DK Nyt

Det skal gøres nemmere at blive corona-vaccineret

Bedre brugervenlighed, samspil mellem invitationer, doser og tider, og mulighed for vaccination i eget hjem.

Booking af tid til coronavaccination skal gøres mere brugervenlig. KL, Danske Regioner og Ældre Sagen har været taget med på råd af sundhedsminister Magnus Heunicke (S), og der iværksættes nu en række nye tiltag, der skal gøre vaccinationsprocessen nemmere både før, under og efter booking af tid, oplyser Sundhedsministeriet.

  • Der skal være bedre balance mellem invitationer, vaccinedoser og bookingtider, så man kan booke tid inden for en rimelig periode.
  • Brugervenligheden på vacciner.dk skal forbedres.
  • Sårbare ældre får mere hjælp til at blive vaccineret og vaccinationsindsatsen udvides, så sårbare ældre borgere fremover kan blive vaccineret i eget hjem, hvis de er for syge til at transportere sig selv til et vaccinationssted.

- Vi vil gerne have, at alle borgere oplever det som trygt og nemt at blive vaccineret. Derfor tager vi nu ved lære af de første erfaringer og forbedrer bookingsystemet samtidig med, at vi sikrer en bedre balance mellem antallet af invitationer og vaccinedoser, siger Heunicke i en kommentar.

- I løbet af de næste uger vil der blive gennemført forbedringer af vacciner.dk, som gør det nemmere og mere overskueligt at bestille tid til vaccination mod covid-19. Det betyder blandt andet, at vacciner.dk fremover vil vise borgeren et samlet forløb med første ledige tid til både første og anden vaccination, supplerer Danske Regioners formand Stephanie Lose (V).

mk

https://www.dknyt.dkartikel/det-skal-goeres-nemmere-at-blive-corona-vaccineret